Слава для міста за власний кошт

На початку року міська влада традиційно визначає й вшановує найкращих спортсменів року минулого. 21 січня кращих з кращих вітали у міській раді. Ведучою заходу виступила начальник управління спорту міськвиконкому Тетяна Шевцова, головуючим став міський голова Сергій Мороз.

2012 рік, який Президентом України Віктором Януковичем було проголошено Роком спорту та здорового способу життя, видався багатим на спортивні події – це і «ЄВРО -2012», і Олімпіада у Лондоні. Неодноразово на різних рівнях новомосковські спортсмени прославляли рідне місто.

З метою підтримки пріоритетних видів спорту та створення умов для залучення населення до занять фізичною культурою та спортом діє Цільова комплексна програма розвитку фізичної культури та спорту у м. Новомосковську на 2009-2012 р.р. Для реалізації зазначеної Програми в спортивній галузі міста працюють 84 штатних працівники. У Новомосковську культивується близько 30 видів спорту і зареєстровано 10 федерацій з різних видів спорту. За місцем проживання оздоровчу роботу проводять 10 клубів.

У нашому місті вже стали традиційними такі спортивні заходи, як: Чемпіонати області з легкоатлетичного кросу, Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби, «Школа плавання на відкритій воді», культурно-спортивне свято з нагоди Дня фізичної культури та спорту, Всеукраїнський турнір з акробатичного рок-н-ролу «Кубок Присамар’я», Обласний турнір з міні-футболу пам’яті О. Сучкова та інші.

Вісім перспективних спортсменів міста щомісячно протягом року отримують стипендії міськвиконкому.

Для підготовки резерву збірних команд міста та області у Новомосковську функціонують дві дитячо-юнацькі спортивні школи, в яких культивуються 8 олімпійських видів спорту, працюють 9 відділень, 23 тренери, 986 дітей підвищують свою спортивну майстерність.

Протягом 2012 року в місті підготовлено:

4 майстри спорту (пауерліфтинг);

5 кандидатів у майстри спорту (пауерліфтинг, веслування академічне, кіокушин-карате).

МС, Микола Ложкін – бронзовий призер Чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед ветеранів.

Хочеться відзначити відділення легкої атлетики, де тренери МСМК Ірина Скляренко та МС Сергій Скляренко підготували чимало видатних спортсменів, сьогоднішні їх вихованці – майстри спорту Оксана Сімонова та Антон Сімонов.

Відділення веслування на байдарках і каное. Гордість нашого міста – Настя та Андрій Коряк, брати Богдан, Дмитро та Денис Чернікови, Кирило Бобильов, які вже не перший рік радують нас своїми досягненнями, а також їх тренери Володимир Джига та Олександр Коряк.

Відділення кікбоксингу. МСМК – Чемпіон світу Роман Ширгер та Денис Шацило.

Відділення боксу. Михайло Шаблій та Ліпарит Устян – Чемпіони України з боксу серед юнаків, тренери Андрій Безменко та В’ячеслав Дащенко.

У командному виді спорту дуже тяжко вибороти високе звання. Особливої уваги заслуговують тренери відділення волейболу ДЮСШ управління освіти Борис та Наталія Рублевські, які протягом багатьох років підготували чимало спортсменів високого класу.

Сьогодні вперше відзначено збірну команду міста з волейболу. Основний склад команди: Катерина Сазонова, Алла Падалка, Ольга Лупол, Олена Хлань, Влада Сидоренко, Ірина Кравець, а також срібний призер Чемпіонату України Сергій Пінчук. На даний час вихованець Н. Рублевської Владислав Гамоля є членом збірної команди України з волейболу, бронзовим призером Європи.

СК «Байпас». Вже 13 років незмінним керівником СК «Байпас» є Євген Борисенко. Його вихованці щороку радують нас своїми успішними виступами на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. 2012 рік для СК «Байпас» був особливо успішним – 7 Чемпіонів Світу та 2 Чемпіони Європи.

СК «Самурай» з кіокушин карате. СК «Самурай» очолює Володимир Завгородній. На заході було відзначено досягнення його вихованців Олексія Мержева та Артема Лисенка, які показали високі результати.

Міський голова також подякував за гарні результати директорам спортивних шкіл – Сергію Скляренку та Івану Дроздову.

Всіх найкращих спортсменів та тренерів міським головою було нагороджено почесними грамотами та грошовими призами.

Однак на цю діжку меду знайшлася й своя ложка дьогтю – разом із підопічним отримувати нагороди вийшов керівник спортивного клубу «Байпас» Євген Борисенко, який зробив заяву про те, що вони відмовляються від усіх винагород. Причиною тому, за словами тренера, стало те, що, нібито, міський голова однією рукою підписує грамоти, а іншою – виганяє клуб із займаного ним приміщення. Після чого представники «Байпасу» залишили приміщення.

По завершенню церемонії нагородження Сергій Мороз поспілкувався із запрошеними та відповів на деякі запитання представників міського спорту. Розмова стосувалася складного фінансового становища спортивних організацій міста. За словами тренерів, минулого року новомосковський спорт отримав лише десяту частину від бюджетного запиту. Відповідно, розвивати його спортсменам довелося за рахунок власної кишені. Сергій Мороз, в свою чергу, пообіцяв переглянути бюджет міста на 2013 рік і віднайти додаткові кошти.

Сильні, спритні та мужні зробили вигляд, що повірили … та пішли далі здобувати славу для рідного міста за власні кошти.

Можливо, Вам буде цікаво

By