У Новомосковську на вулиці Спаській правоохоронці затримали автомобіль зі зброєю і наркотиками

Новомосковською міліцією з метою недопущення ввозу на територію міста та району протизаконних вантажів на кшталт зброї, вибухівки, наркотиків продовжується проведення посиленних заходів.

27 лютого під час несення служби новомосковські правоохоронці на вул.Спаській м.Новомосковська зупинили для огляду автомобіль «Ауді-100». У салоні, окрім 29-річного водія, знаходилося ще двоє молодиків. Як виявилося пізніше – всі мешканці Полтавської області, при цьому водій автомобіля перебував у стані наркотичного сп`яніння.

Оскільки водій відмовився від проходження медичного огляду для встановлення стану наркотичного сп’яніння та й пасажири вели себе підозріло, про це було повідомлено оперативному черговому міської міліції, а на місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

Водію було запропоновано провести огляд автомобіля, на що останній надав свою письмову згоду і під час огляду салону автомобіля у присутності понятих було виявлено та вилучено гранату «Ф-1», пістолет «Флобер» калібру 4,5 мм, наркотичний засіб «марихуана» загальною кількістю близько 6 сірникових коробків, психотропну речовину «амфетамін» загальною вагою близько 3 грамів, балаклава, дерев’яна палка (бита), предмети для вживання наркотичної речовини шляхом куріння та дев’ять мобільних телефонів різних виробників у вимкненому стані. Автомобіль, на якому вони приїхали, вилучено до Новомосковського міського відділу міліції.

З якою метою полтавчани заїхали до Новомосковська – з’ясує слідство. За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів). В рамках цього провадження призначено експертизу з дослідження виявленої зброї для вирішення питання відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 КК України. Відповідно до санкції вказаної статті, зловмисникам загрожує до п`яти років позбавлення волі. Наразі проводиться перевірка, направлена на встановлення причетності затриманих осіб до скоєння інших злочинів на території Новомосковщини.

Тетяна Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By