Шановні новомосковці!

З 5 червня 2015 року розпочинається громадське обговорення щодо перейменування вулиць, провулків, площ та інших споруд нашого міста, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Долучитися до такого суспільно-важливого процесу має змогу кожен мешканець Новомосковська. Задля цього вам необхідно надати ваші обґрунтовані пропозиції до 06 липня 2015 року за адресою: 51200, м. Новомосковськ, вул. Радянська, 14, каб. №9 (з 8.00 до 17.00 год.) або надіслати їх на електронну адресу Новомосковської міської ради info@nmvyk.dp.ua у сканованому вигляді.

Анонімні пропозиції не розглядаються.

Усі отримані пропозиції будуть опубліковані на офіційному веб-сайті Новомосковської міської ради та розглянуті комісією з питання упорядкування найменувань вулиць, провулків, площ, парків та інших споруд м. Новомосковська.

Заздалегідь вдячні за вашу активність та чекаємо на пропозиції!

Відділ з питань внутрішньої політики, інформації та прес-служби виконавчого комітету Новомосковської міської ради.

Телефон для довідок: (0569) 380-309

Існує багато міфів з приводу проблематичності перейменування вулиць. Основні з них: перейменування нібито створить масу незручностей, клопоти з документами для звичайних мешканців вулиці, яку хочуть перейменувати; при перейменуванні вулиць необхідно буде заплатити з міського бюджету сотні тисяч гривень. Невже ця процедура дійсно настільки складна та дорога? Скільки насправді коштуватиме перейменування вулиці? Виходячи лише із чинного законодавства пояснюємо проводження цієї процедури.

– При перейменуванні вулиці її жителям не потрібно буде шикуватися в чергу до структур технічної інвентаризації чи Міграційної служби України (в минулому паспортний стіл), щоб виправити адресу в документах. Адже тривалість процедури перереєстрації не обмежена в часі. Перереєстрацію мешканець вулиці може проходити будь-коли під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли у людини виникає потреба звернутись до паспортиста. Ті мешканці, які захочуть одразу після прийняття місцевою радою відповідного рішення замінити назви вулиць у своїх документах, матимуть змогу провести всі дії самостійно, звернувшись до виконкому ради, який зобов’язаний надати довідку про перейменування тої чи іншої вулиці. Потім жителі перейменованої вулиці мають звернутися до свого відділення Міграційної служби України і заповнити бланки на заміну адреси. Далі відповідна печатка у паспорт вноситься безкоштовно.

– Зміна поштової адреси будинку або квартири згідно чинного законодавства не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності. Усі документи, які знаходяться на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають. При будь-яких діях із нерухомістю (майно продається, дарується, передається у спадщину), коли людині за законом необхідно звертатися до реєстраційних органів, структур БТІ, місцева рада безкоштовно видає мешканцям довідки про здійснене перейменування вулиці, які нотаріуси долучають до справи. В результаті, у витязі з реєстру прав власності вказується колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус, на основі рішення місцевої ради, яке буде у кожного нотаріуса, вказуватиме нову. Так само при зміні назви вулиці не потребують термінового переоформлення документи, видані архітектурою та земельним відділом.

– Що ж стосується підприємців, офіційна зміна назви вулиці – не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для державної податкової інспекції, ні для самих підприємців. Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання, на здійснення певного виду господарської діяльності у разі зміни назви вулиці, номерів будинку.

Тепер, скільки насправді коштуватиме перейменування вулиці місцевому бюджету?

Місцевій владі потрібно просто оновити таблички-вивіски на початку та вкінці вулиці. Перейменування вулиці – прекрасний привід для цього.

Що ж стосується заміни таблички у приватному секторі, то це питання вирішує сам власник. Органи влади можуть йому лише рекомендувати змінити табличку.

Після цих беззаперечних фактів, можна з упевненістю сказати, що складність перейменування вулиці люди свідомо перебільшують. А тут важливо більше, коли у кожного українця духовне і патріотичне збагачення стане первинним, тоді буде покращення і матеріальне. Наші діти та молодь, врешті-решт, повинні виховуватись не на тотальній брехні і перекручень, не на іменах активних борців з Незалежністю України, а на правді, на справжній історії України, вшануванні пам’яті, своїх земляків, Національних Героїв і видатних Українців.

Можливо, Вам буде цікаво

By