У ході операції «МАК-2015» вже вилучено півтори тисячі нарковмісних рослин

Спекотна пора відпусток триває і чимало людей поспішає відпочити та оздоровитися. Та є окрема категорія громадян, котрі в цю пору активно починають розвивати кримінальний бізнес. Деякі, наприклад, непомітно вирощують посіви маку та конопель, щоб потім вигідно продати наркокур’єрам.

Не зупиняє порушників і той факт, що, згідно зі змінами в законодавстві, кримінальна відповідальність настає за 10 рослин незаконно вирощених конопель чи 100 рослин маку. Тому, як свідчать факти, у працівників Новомосковської міліції вистачає роботи.

Відповідні оперативно-профілактичні заходи тривають на Новомосковщині упродовж трьох місяців. За цей час працівниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Новомосковського міського відділу міліції було здійснено 98 перевірок присадибних ділянок громадян та досягнуто певних результатів, а саме було виявлено 9 фактів незаконних посівів або вирощування коноплі (ст. 310 КК України), відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У ході проведення відпрацювання правоохоронці виявили на присадибних ділянках та територіях домоволодінь громадян півтори тисячі рослин коноплі. Лише у 61-річної мешканки с.Знаменівка було вилучено понад 1000 кущів нарковмісної рослини. Аналогічні злочини були виявлені в с.Голубівка, с.Миколаївка та на мікрорайоні «Воронівка» міста Новомосковськ.

Також працівники міліції склали 3 адміністративні протоколи за фактами незаконного посіву або вирощування снотворного маку чи конопель (ст. 106-2 КУпАП) та 2 – за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку (ч. 2 ст. 106-1КУпАП).

Хоча операція «Мак-2015» закінчується (вона триває до 24 вересня цього року), проте працівники новомосковської міліції аби не допустити до нелегального обігу наркотичні засоби та психотропні речовини, й надалі проводять заходи, спрямовані на викриття розповсюджувачів наркотиків.

Попереджаємо, що у відповідності з чинним законодавством, вирощування заборонених нарковмісних рослин карається штрафом, арештом на півроку або ж обмеженням волі на строк до трьох років. А за повторний злочин людина має всі шанси на реальне позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Т. Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By