Затримання зловмисниці по «гарячих слідах» завдяки небайдужості та пильності громадян

17 серпня цього року до чергової частини Новомосковського міського відділу міліції надійшло повідомлення від громадян про те, що по вул.Осипенка м.Новомосковськ затримана невідома жінка, яка здійснила крадіжку майна з території приватного домоволодіння та намагалась втекти.

Виїздом оперативних працівників була встановлена та затримана 49-річна раніше тричі судима за аналогічні злочини місцева мешканка, якій в той же день було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 15 ч. 2 ст. 185 ч. 3 КК України (закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло).

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана 17 серпня 2015 року о 10 годині 30 хвилин, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, через незачинену металеву хвіртку незаконно проникла на територію приватного домоволодіння по вул.Осипенка, де біля вхідної двері будинку побачила на столі ключ, яким відчинила вхідні двері та проникла в будинок., звідки викрала особисті речі господарів домоволодіння, мобільний телефон та продукти. Але розпорядитися викраденим майном їй не судилося, бо пильні сусіди повідомили про злочин правоохоронцям і вона, коли вийшла з будинку, була затримана двома працівниками новомосковського карного розшуку.

Підозрюваній Новомосковським міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування, під час якого вже встановлено причетність зловмисниці ще до трьох крадіжок з житлових приміщень, розташованих в різних мікрорайонах міста Новомосковськ.

Вкотре, завдяки небайдужості звичайних громадян, злочин не залишиться без покарання. Пам’ятайте, миттєве звернення до міліції – запорука затримання злочинця. Прогаяний час працює проти вас.

Т.М. Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By