Тиждень у цифрах і фактах 22.12.2015

Протягом минулого тижня (з 14 по 20 грудня 2015 року) на території міста Новомосковська були скоєні:

  • дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком (18.12.2015 близько 18.00 на перехресті вулиць Радянської та Партизанської 58-річний водій автомобіля «Камаз» допустив наїзд на 45-річного пішохода, який переходив проїжджу частину дороги у невстановленому місці, внаслідок чого останній отримав смертельну травму. Відкрито кримінальне провадження за ст.286 ч.2 КК України);
  • незаконне заволодіння транспортним засобом (18.12.2015 невстановлена особа на вул.Дзержинського незаконно заволоділа автомобілем «Део Ланос» 23-річної місцевої мешканки. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.289 КК України, прийняті заходи до встановлення та затримання зловмисника і вилучення викраденого);
  • 33 крадіжки, в тому числі 4 – мобільних телефонів, одна з яких розкрита, 6 – з автомобілів;
  • 4 шахрайства, з яких 1 – розкрито;
  • 9 умисних легких тілесних ушкоджень, з яких 5 – розкриті,
  • та інші, в тому числі 1 факт незаконного обігу наркотиків (16.12.2015 біля Торгівельного комплексу «Зоряний» на вул.Радянській були затримані двоє чоловіків, у яких були виявлені та вилучені наркотичний засіб «опій» та психотропна речовина «первитин». Обидва підозрювані місцеві мешканці – 28-річний раніше судимий і 36-річний не судимий. Вилучене направлено для дослідження в експертно-криміналістичний центр).
Тиждень у цифрах і фактах 22.12.2015 Тиждень у цифрах і фактах 22.12.2015

За цей тиждень були розкриті злочини, скоєні в місті і районі раніше за звітний період, а саме:

  • 7 крадіжок, в тому числі 1 – з автомобіля, 1 – мобільного телефона.

По Новомосковському району за цей період сталися:

  • 19 крадіжок, в тому числі 2 – з автомобілів;
  • 14 умисних легких тілесних ушкоджень, з яких 12 – розкриті,
  • та інші, в тому числі добровільна здача зброї (17.12.2015 в Новомосковському відділі поліції відбулася чергова добровільна здача зброї. Як повідомлялося раніше, 16 грудня, до працівників новомосковської поліції звернувся 30-річний мешканець села Левенцівка Новомосковського району щодо добровільної видачі зброї – двох автоматів АКС-74 калібру 5,45 мм. Чоловік був доставлений до Новомосковського відділу поліції, де надав зброю для огляду та вилучення, і пояснив, що автомати придбав у свого 20-річного знайомого з с.Михайлівка для самозахисту, але потім зрозумів, що порушує закон і звернувся до правоохоронців. Проведеними заходами розшуку було встановлено, що бойову зброю чоловікові продав військовослужбовець, призваний на службу з с.Михалівка в грудні 2014 року, який 15 грудня цього року був затриманий працівниками військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.410 КК України (викрадення, привласнення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин…вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці…караються позбавленням волі на строк від 10-ти до 15-ти років). Останній утримується на гауптвахті Дніпропетровського зонального відділу військової служби правопорядку.

На цей раз до працівників поліції звернувся 52-річний мешканець с.Михайлівка та добровільно здав два автомата АКС-74 з шістьма магазинами та 180 патронами калібру 5,45 мм до них. Доставлений до відділу поліції чоловік повідомив, що також придбав зброю для самозахисту в с.Левенцівка у того ж 20-річного мешканця с.Михайлівка, який на даний час є військовослужбовцем. Нагадаю, що громадяни, які добровільно звернулися до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Тиждень у цифрах і фактах 22.12.2015
Т.М. Попова, майор поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By