На початку 2016-го облдержадміністрація підпише нові договори з перевізниками

Нинішні перевірки перевізників на Дніпропетровщині завершені. З тими, хто не прислухався до зауважень і не виправив недоліки, розривають договори. Новий конкурс оголосять вже на цьому тижні, а проведуть на початку 2016-го. Він проходитиме в режимі он-лайн, повідомив заступник начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Станіслав Робота.

Робоча група з представників облдержадміністрації, Укртрансінспекції та громадськості перевіряла перевізників кілька місяців. За цей час оглянули близько 200 машин. Зафіксували 375 порушень.

Всього з 32 підприємств проінспектували 11. Лідерами за кількістю порушень стали «Севертранс» і «ДАТП 11205». З першим договір вже розірваний, з другим – у процесі.

«Таких перевірок в області не було близько 6 років. Для перевізників це стало несподіванкою. Деякі так і не сприйняли їх всерйоз, тому не поспішали виправляти недоліки, – зазначив Станіслав Робота. – Безпека громадян – це принципова позиція очільника регіону Валентина Резніченка. Саме тому з недобросовісними підприємствами ми розриваємо договори».

Нова, 7 хвиля перевірок, стартує вже наприкінці січня. Протягом року робоча група проінспектує ще 21 підприємство.

Всього на Дніпропетровщині діє більше 406 приміських, 258 міжміських і 359 міських маршрутів. На них працюють близько 4 тисяч машин. У середньому за рік вони перевозять більше 15 мільйонів людей.

Можливо, Вам буде цікаво

By