Зимові «канікули» правоохоронців

З метою профілактики вчинення дітьми адміністративних і кримінальних правопорушень, утягнення їх у протиправну діяльність, виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих під час зимових канікул, з 31 грудня 2015 року по 18 січня 2016 року Новомосковський відділ поліції організував проведення профілактичного заходу «Канікули» за участю служб у справах дітей державних адміністрацій та органів освіти.

Основним завданням правоохоронців було зробити так, аби підлітки під час відпочинку, коли контроль з боку вчителів зменшується, не перетворили дитячі пустощі у недитячі правопорушення.

За цей час працівниками поліції превентивної діяльності були перевірені діти, які перебувають на обліку в новомосковській поліції як діти-правопорушники. Були проведені рейди, спрямовані на попередження вчинення неповнолітніми правопорушень протягом зимових канікул, під час яких неповнолітні потребують особливої уваги з боку дорослих.

У результаті цих заходів були притягнені до адміністративної відповідальності за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях п’ятеро неповнолітніх та один неповнолітній – за дрібне хуліганство. На батьків за невиконання обов’язків щодо виховання дітей складено три адміністративних протоколи.

Окрім того, правоохоронці контролювали, як підприємці дотримуються вимог законодавства щодо недопущення перебування неповнолітніх у розважальних закладах після 22-ї години. За період проведення заходу таких фактів виявлено не було.

Робота у даному напрямку залишається й надалі дуже актуальною та приоритетною і новомосковські правоохоронці зі свого боку роблять все від них залежне, щоб дитячий відпочинок і буденні їхні дні проходили безпечно.

Шановні батьки! Будьте пильними щодо поширення серед дітей небезпечного захоплення у вигляді створення фото-, відеоматеріалів на цистернах чи вагонах електропотягів і наслідків таких дій. Такі фото, де автор знімає сам себе, дістали назву selfie (далі селфі). Проте в багатьох випадках створення селфі є небезпечним для життя та здоровя, оскільки фотографуючись на заборонених об’єктах, автор ризикує власним життям. Більшість смертей, пов’язаних з селфі, сталася внаслідок падіння. На другому місці – небезпека від рухомого транспортного засобу. Тому, звертаємось до батьків та вчителів шкіл міста та району з проханням стежити за проведенням дозвілля дітей, розповідати їм правила безпечної поведінки на об’єктах магістралі, роз’яснювати, що створення фото чи відео на даних об’єктах є небезпечним для життя й це може призвести до загибелі.

А. Бабенко, інспектор превентивної діяльності

Новомосковського відділу поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By