Профілактика задля зменшення злочинності

З 14 по 24 червня на території Новомосковщини проводилася оперативно-профілактична операція «Нагляд», спрямована на зменшення злочинності шляхом профілактичного впливу на раніше судимих осіб.

Адміністративний нагляд – це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються поліцією.

До осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі такі обмеження:

  • заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу;
  • заборона перебування у визначених місцях району (міста);
  • заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста);
  • реєстрація в поліції від одного до чотирьох разів на місяць.

Адміністративний нагляд відповідно до ст.5 Закону України „Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі” встановлюється терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

В цей період офіцерами новомосковської превентивної поліції перевірено 20 піднаглядних та 49 раніше судимих осіб, в тому числі 14 – звільнених з місць позбавлення волі відповідно до «Закону Савченко».

Окрім цього, в ході операції 12 раніше судимих осіб було поставлено на облік, а також складено 12 адміністративних протоколів за недотримання піднаглядними правил адміністративного нагляду і встановлених щодо них обмежень (ст. 187 КУпАП). Особлива увага приділялася виявленню фактів незаконного зберігання зброї, наркотичних засобів і прекурсорів, а також припиненню операцій з металобрухтом без передбаченого законом дозволу.

Т.М. Попова,

Новомосковський відділ поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By