Аптеки під Павлоградом та у Новомосковську вели несанкціоновану торгівлю небезпечними препаратами

Працівниками Управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України проведено обшук в одній із аптек Павлоградського району, повідомив начальник указаного підрозділу Сергій Дереза.

Фармацевти у цьому закладі займалися тим, що без рецептів вели торгівлю небезпечними медичними препаратами.

Зокрема в обхід установленої процедури відпускалися комбіновані ліки, що мають у своєму складі кодеїн. Зазвичай підпільні хіміки, використовуючи такі препарати, як «Кодтерпін», «Кодетерп», «П’ятирчатка» та інші, можуть виготовляти наркотичну речовину «дезоморфін», вживання якої призводить до невідворотних наслідків для здоров’я людини.

Також проведено обшук в одній із аптек міста Новомосковська, де ситуація була такою ж – незаконна торгівля підконтрольними медпрепаратами.

Загалом у нечистих на руку аптеках вилучено близько тридцяти тисяч пігулок різних медпрепаратів на суму близько дев’яноста тисяч гривень за цінами «чорного» ринку.

На даний момент усе вилучене направлено на експертне дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 320 Кримінального кодексу України, максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років, додав Сергій Дереза

Управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей ДПН НПУ
Источник:

Можливо, Вам буде цікаво

By