ПОДАТКОВА МІЛІЦІЯ ІНФОРМУЄ!

Одним із напрямків роботи відділу податкової міліції Новомосковської ОДПІ є забезпечення максимального відшкодування збитків, завданих злочинами у сфері оподаткування, які вчиняють платники податків при здійсненні своєї господарської діяльності. За даний напрямок роботи безпосередньо відповідають працівники слідчого відділення, керуючись у своїй діяльності кримінально-процесуальним законодавством України.

Так, з початку 2010 року в провадженні слідчих ВПМ Новомосковської ОДПІ знаходились чотири кримінальні справи, які були порушені відносно посадових осіб підприємств за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів. Загальна сума збитків складає 6,5 млн. грн. Під час досудового слідства проводяться активні заходи, спрямовані на відшкодування завданих збитків.

За даний вид злочину Кримінальним кодексом України встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Згідно зі ст. 67 Конституції України сплата податків є конституційним обов'язком кожного, оскільки функція податків полягає як у забезпеченні життєдіяльності держави в цілому, так і у фінансуванні соціальних потреб громадян (виплата пенсій, дотацій тощо). Деякі платники податків не до кінця розуміють, що кожне порушення тягне за собою відповідальність, і не тільки адміністративну, а й кримінальну.

Незаконно зароблені кошти – не варті вашої свободи та щасливого життя Вашої родини. Працюйте у рамках діючого законодавства України, пишаючись тим, що Ви – законослухняні платники податків нашої держави!

Можливо, Вам буде цікаво

By