До уваги платників податків

Не штрафуватимуть

Новомосковська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області звертає увагу, що за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть до 1 січня 2014 року.

Сплату податку на нерухомість відтерміновано

Новомосковська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області інформує, що відповідно із останніми змінами до Податкового кодексу України податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік. Також відбулися зміни відносно розмірів житлової нерухомості, на яку застосовуватимуться пільги.

Враховуючи нові правила оподаткування житла, громадяни, які вже сплатили податок, можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності Закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості (потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції), або зарахувати ці кошти для сплати податку у 2014 році.

Вдосконалення електронного сервісу

На офіційному веб-порталі Міндоходів України (www.minrd.gov.ua) у підрозділі «Проекти нормативно-правових актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів щодо подальшого впровадження електронного сервісу та здійснення електронних перевірок», а також аналіз регуляторного впливу на нього.

Зауваження та пропозиції до зазначеного законопроекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати впродовж одного місяця з дати оприлюднення на адресу розробника (Міністерство доходів і зборів України): поштову – 04655 м. Київ, Львівська пл., 8 та електронну – krukhmalyov@minrd.gov.ua.

Відмова у прийнятті податкової звітності

Міндоходів України своїм листом від 3.04.2013 № 938/Т/99-99-17-02-01-14 повідомило, що у разі подання платником податків податкової декларації з ПДВ, заповненої з порушенням вимог пунктів 48.3 та 48.4 ст. 48 Податкового кодексу України, територіальний орган Міндоходів України зобов’язаний надати платнику письмове повідомлення про відмову у прийнятті декларації із зазначенням причин відмови:

– у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою або засобами електронного зв’язку, – протягом п’яти робочих днів з дня її отримання;

– у разі отримання такої податкової декларації особисто від платника податку або його представника – протягом трьох робочих днів з дня її отримання.

Т. Короткова, заступник начальника інспекції

Можливо, Вам буде цікаво

By