Не залишайте автівки без нагляду!

Протягом 2012 року на території м. Новомосковська та Новомосковського району було зареєстровано 28 фактів незаконного заволодіння автомототранспортом. Новомосковським міським відділом міліції 19 технічних засобів повернено власникам, 16 викрадачів затримано. Звісно, це непоганий показник розкриття таких злочинів, та чи думають про це потерпілі, яким не знайшли та не повернули автівку? Мабуть, ні. А чи думали потерпілі про збереження своєї автівки до угону? Також ні!

Переважна більшість незаконних заволодінь автомототранспортом здійснюється на стоянках, місцях парковки, які не охороняються, у дворах будинків, де власник залишає свою автівку без нагляду, не обладнану сигналізацією, або ж і зовсім відчиненою! І скільки б ми не попереджали автовласників бути пильними та дотримуватись простих правил щодо збереження свого «рухомого майна», завжди знайдуться ті, які сподіваються, що їх така біда не спіткає.

Наприклад, у вересні 2012-го ми повідомляли про угон маршрутного таксі з центру с.Новоселівка. В тому випадку водій маршрутки залишив автівку незачиненою та ще й ключ від замка запалення поклав на прилавок магазину, в котрий зайшов. Декілька хвилин – і ані ключа, ані автівки! На щастя, правоохоронці зловмисника затримали, хоча автівку він встиг пошкодити – врізався у дерево.

Звісно ж, міліція завжди прийде на допомогу та, якщо викрадуть, буде розшукувати вашу автівку. Але, шановні автовласники, потурбуйтесь і ви про її захист!

Придбавши автомобіль, обов’язково обладнайте його сигналізацією, а ще краще – встановіть різні системи для блокування педалей, дверей, керма тощо. Не забувайте замикати двері машини навіть тоді, коли залишаєте її на одну-дві хвилини. Якщо з якихось причин не можете лишити авто «ночувати» на стоянці, то хоча б вибирайте добре освітлене місце. Ні в якому разі не паркуйте машину в безлюдних місцях. А ще варто застрахувати ваше «рухоме майно» від викрадення. Дотримуючись цих простих порад, ви захистите свою автівку від незаконного заволодіння – і вірогідність крадіжки значно зменшиться. Тож будьте обачними і не втрачайте пильності!

Можливо, Вам буде цікаво

By