Пiдсумки роботи мiлiцiї

Наприкінці кожного року міська міліція традиційно звітує про результати своєї роботи. Так і цього разу першим заступником начальника Новомосковського МВ ГУМВС майором міліції Андрієм Анатолійовичем Клименком для представників засобів масової інформації було проведено прес-конференцію, на якій було детально викладено статистичні дані щодо протидії злочинності та забезпечення правопорядку на території міста та району.

За 11 місяців 2011 року в Новомосковському МВ ГУМВС зареєстровано 8566 заяв та повідомлень про злочини і пригоди, що на 12,6% менше, ніж за аналогічний період 2010 року.

За зазначений період в порядку ст.97, 430 КПК України прийнято рішення за 8348 матеріалами (у 2010 – 9615), в т.ч. порушено 1815 кримінальних справ і винесено 6087 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи.

За 11 місяців 2011 року на території м. Новомосковська та Новомосковського району зареєстровано 1793 злочини, що на 25,3% менше, ніж у 2010 році. По області спостерігається динаміка зменшення зареєстрованих злочинів на 6,4%. Частка розкритих злочинів у поточному році складає 42,2% (по області – 51,4%). Закінчені провадженням кримінальні справи на 966 злочинів. За тяжкими та особливо тяжкими злочинами порушено 658 справ, що на 30% менше, ніж за аналогічний період 2010 року. З них розкрито 307, в тому числі 260 злочинів поточного року.

У порівнянні з показниками аналогічного періоду минулого року збільшилася кількість зґвалтувань (3 – у 2010р., 4 – у 2011р.), розбійних нападів (7-11), ДТП (19-28), з них із летальним кінцем (1-2).

В поточному році було розслідувано та розкрито 132 злочини минулих років, що на 23,4% більше, ніж минулого року.

Станом на 01.12.2011р. у Новомосковському МВ ГУМВС у розшуку знаходиться 39 злочинців. За звітний період у розшук оголошено 80 злочинців, розшукано – 80. За 11 місяців 2011 року співробітниками ВКМСД виявлено 11 злочинів, пов’язаних із втягненням неповнолітніх у злочинну діяльність та складено 314 адміністративних протоколів. На профілактичному обліку в підрозділі КМСД перебуває 156 неповнолітніх.

В поточному році виявлено 202 злочини, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, що у порівнянні із минулим роком менше на 14%. Співробітниками міліції було вилучено 2957г наркотичних засобів та 1г психотропних речовин. До кримінальної відповідальності притягнуто 25 збувачів наркотиків, 23 з яких заарештовано. Накладено арешт на майно наркозбувачів на суму 95 тис. грн. На обліку перебуває 179 осіб.

Співробітниками Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю було виявлено 63 злочини, в т.ч. 37 тяжких. Виявлено 9 злочинів у сфері службової діяльності, в тому числі 4 факти хабарництва, 18 злочинів, пов’язаних із бюджетними коштами, 8 злочинів, скоєних у сфері господарчої діяльності.

Окрім надання статистичних даних, заступник начальника міліції відповів і на деякі запитання журналістів:

– Андрію Анатолійовичу, як на сьогодні проходить розслідування факту побиття наглядачів міських кладовищ, одне з яких призвело навіть до смерті потерпілого?

– На даний момент всі рішення щодо цих справ приймаються згідно чинного законодавства України. Для попередження подібних фактів приймаються всі необхідні заходи, але розголошувати інформацію про хід слідства ми не маємо права, адже є таке поняття, як таємниця слідства. Проте можу додати, що є підозри, що обидва злочини скоєні одними і тими ж особами. Сподіваємося, що до кінця поточного року ці справи буде розкрито, а злочинців покарано.

– Багатьох городян, зокрема батьків підростаючого покоління, вже кілька років непокоїть діяльність торгівельного кіоска, спеціалізованого на торгівлі сумішами для куріння, розташованого біля буд. 32 по вул. Радянській. Адже вплив на психіку при вживанні їх продукції майже не відрізнити від впливу наркотичних та психотропних речовин.

– Не далі, як три тижні тому, всю продукцію даного кіоску було вилучено та направлено на експертизу до Дніпропетровська, але за її результатами все було повернуто господарюючому суб’єктові, оскільки хімічний склад сумішей не співпав з жодною із заборонених до продажу наркотичних речовин. Тому ми не маємо ніяких правових підстав для припинення діяльності даного торговельного закладу.

– Як ви оцінюєте діяльність у місті так званих спортивних покер-клубів та ступінь їх легальності? Адже гральний бізнес в Україні заборонено.

– Справа в тому, що спортивний покер офіційно визнано видом спорту, що й дозволяє цим клубам існувати на легальній основі. Найважче виявити передачу грошових коштів під час гри, а без цього виявити порушення законодавства України власниками таких клубів неможливо.

Керівництво Новомосковського МВ ГУВМС нагадує громадянам, що цілодобово працює телефон довіри, за яким усі бажаючі можуть анонімно сповістити про скоєння злочинів, неналежне виконання своїх обов’язків співробітниками міліції або отримати консультацію, як діяти в тих чи інших випадках при порушенні законодавства України. Телефон довіри Новомосковського МВ ГУМВС – 38-04-85 (вночі може працювати автовідповідач).

Можливо, Вам буде цікаво

By