Двигун торгівлі проти будівлі.

Новомосковці давно скаржаться на перенасиченість вулиць міста зовнішньою рекламою. Якщо для когось це просто порушення естетичної і архітектурної цілісності Новомосковська, то для інших – фактор, який реально впливає на безпеку життя. Наприклад, водії вважають, що рекламні плакати, розміщені вздовж вулиць міста, відволікають від керування. До того ж, серед них важко побачити дорожні знаки і навіть світлофори, що нерідко стає результатом порушення водіями правил дорожнього руху.

Не до вподоби зовнішня реклама й літнім людям. Дехто з пенсіонерів вважає, що великі рекламні плакати на будинках є не більше, ніж ширмою, що приховує занедбаність міських споруд.

Треба сказати, що іноді при проведенні вуличних опитувань по тих чи інших міських проблемах нам трапляються люди, які не хочуть висловлювати свою думку, але цього разу ми таких не зустріли. Кожному знайшлося що сказати.

Марія Андріївна, пенсіонерка: «Раніше під моїми вікнами по гілочках каштанів стрибали білки, а сьогодні під балконом можна побачити лише монтажників, що встановлюють чергову рекламну конструкцію».

Євген Олексійович, водій: «Вздовж вулиць і доріг вже така кількість реклами, що важко зосередитись на керуванні, до того ж, у пістряві придорожніх сітілайтів буває нелегко побачити дорожні знаки».

Замість звичних для ока новомосковців дерев та зелених клумб «красуються» рекламні сателіти, а на будівлях важко знайти таблички із назвою вулиці чи номером будинку. На їх місці зазвичай яскрава, але практично нікому не потрібна інформація. Не кажучи вже про вигляд та зміст багатьох рекламних плакатів. Одні пропагують споживання алкоголю та тютюну, хоча із блідою непомітною стрічкою-попередженням від МОЗ. На інших – красуні у спідній білизні рекламують предмети гігієни… Чи не тому наші школярі п’ють та палять, починаючи з початкової школи?

Мабуть, про моральність у таких випадках годі й говорити. Разом з тим це не знімає відповідальності з контролюючих та дозвільних органів, які санкціонують подібну вуличну інформацію.

Чи потрібна нам така кількість реклами? Може, краще було б рекламувати сам Новомосковськ? Невже нам нема чим похизуватися перед гостями міста? Його центральна частина має свою історичну цінність і – нам є чим пишатися.

Тож чи варто розмінювати вічні цінності городян на сумнівні блага для громади у вигляді рекламних конструкцій? Питання залишається відкритим. І, чесно кажучи, мало хто з городян вірить, що з цим хтось буде боротися. Можливо, це комусь вигідно…

Можливо, Вам буде цікаво

By