Весна за наказом

Сонячний квітень нарешті приніс нам весняний настрій. Але він змінюється із приходом вечора, адже на дворі температура опускається до нульової відмітки, через що у домівках городян стає холодно.

Хоч опалювальний сезон має закінчуватись 15 квітня, вказівкою зверху було оголошено про передчасний прихід весни. В результаті вже 11 числа у місті було вимкнене центральне опалення. Про поняття санітарних норм під час прийняття подібних рішень в Україні давно не згадують. Батьки дітей, які були вимушені спати одягненими у дитсадках та навчатися у холодних класах, почали звертатися до партійних осередків міста, звинувачуючи депутатів у ситуації, що склалася, хоча не депутати, а міський голова дає подібні розпорядження.

За роз’ясненням з даного питання ми звернулися до директора ДП «Новомосковськтеплоенерго» Г. Троценка.

— Григорію Григоровичу, хто прийняв рішення про вимкнення опалення у місті?

— Рішення прийнято, перш за все, керівництвом НАК «Нафтогаз України», тому що саме вони виділяють певні ліміти, які ми не маємо права перевищувати.

— Закінчення лімітів випереджає нормативне закінчення опалювального сезону…

— Ще 1 квітня Новомосковське управління з експлуатації газового господарства отримало від Мінпаливенерго повідомлення про відсутність лімітів на газ для опалення. Пропонувалося відключити газоспоживче обладнання. А вже 7 квітня ми отримали розпорядження міського голови, яким, у зв’язку зі стійким підвищенням середньодобової температури повітря понад 8˚С, рекомендувалося закінчити опалювальний сезон 8 квітня.

— Але останніми днями температурні показники значно знизилися. Городянам мерзнути до фактичного потепління чи, все ж таки, опалення буде ввімкнено?

— Враховуючи заборгованість міста за спожитий газ, важко отримати додаткові об’єми. І така ситуація спостерігається по всій області. Але сьогодні, 12 квітня, о 17 годині це питання буде вирішуватися на обласному рівні. Від цього часу будуть моніторитися погодні показники, з урахуванням яких і буде прийнято рішення щодо ввімкнення опалення у місті.

Залишається сподіватися, що погода буде більш прихильною до людей, ніж постачальники тепла, і весна, нарешті, подарує нам всім стійку сонячну погоду.

P.S. Наступного дня, 13 квітня, опалення у місті було відновлено.

Можливо, Вам буде цікаво

By