Відбулося засідання чергової LІІ сесії Новомосковської міської ради

6 травня 2015 року відбулося засідання чергової LІІ сесії Новомосковської міської ради VІ скликання. Із 50 обранців прибули та зареєструвалися 38. Також в роботі сесії прийняв участь заступник Новомосковського міжрайонного прокурора Олександр Виноградов. Крім того, на сесії були присутні керівники управлінь, відділів та служб виконкому, керівники комунальних підприємств, медичних та соціальних установ міста, голови квартальних комітетів, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Перед початком пленарного засідання міський голова Сергій Мороз привітав з 55-річним ювілеєм депутата міської ради, директора середньої загальноосвітньої школи № 14 Петра Немиришина. Від імені усіх присутніх у залі міський голова побажав ювіляру міцного здоров'я, щастя, невичерпної енергії, миру, добра і благополуччя.

Далі депутати приступили до розгляду питань черги денної, яка включала майже сорок пунктів.

Народні обранці злагоджено внесли зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затвердили перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у поточному році.

Широкого обговорення серед депутатів зазнав проект рішення, який стосувався встановлення на території міста земельного податку. Проектом, який було винесено управлінням економіки, запропоновано встановити податок за земельні ділянки, надані для залізниці в межах смуг відведення у розмірі 0,25 відсотка від їх грошової оцінки та за земельні ділянки промисловості, транспорту та зв’язку – 3 відсотка.

За пропозицією депутатів даний податок за земельні ділянки, надані для залізниці в межах смуг відведення було збільшено до 1,25 відсотка. Враховуючи достатньо складну ситуацію, у якій перебуває більшість промислових об’єктів, податок за земельні ділянки промисловості, транспорту та зв’язку знижено на 1,25 відсотка.

Міський голова зазначив, що податок на землю – один з основних доходів бюджету міста, враховуючи реформу місцевого самоврядування та можливе об’єднання нашого міста з іншими населеними пунктами, стане підґрунтям для його наповнення. Уразі прийняття даного проекту, податок почне діяти з 2016 року. Крім того, за підсумками обговорень проект рішення було прийнято враховуючи зміни внесені депутатами.

Заступник міського голови-начальник фінансового управління Тетяна Дакова прозвітувала присутнім про виконання бюджету міста Новомосковська у I кварталі 2015 року.

Депутати проголосували також за внесення змін до рішення міської ради від 23 січня 2015 року №1217 «Про бюджет міста Новомосковська на 2015 рік». Заступник міського голови – начальник фінансового управління докладно доповіла про обсяг видатків загального та спеціального фонду, субвенції з державного бюджету на надання пільг та допомог.

Цього разу до черги денної в черговий раз було включено питання щодо присвоєння імені Олеся Гончара комунальному будинку культури «Новомосковський міський будинок культури».

Доповідачем по даному питанню був начальник управління культури і туризму Віктор Шаликін. Він зазначив, що 2017 році буде відзначатись 50 років з моменту виходу у світ роману Олеся Гончара «Собор»; у 2018 році на державному рівні буде відзначатись 100-й ювілей видатному письменнику. Він вкотре закликав народних обранців прийняти дане рішення та таким чином розпочати підготовку до відзначення ювілейних дат.

Депутат міської ради Петро Немиришин також звернувся до своїх колег по даному питанню.

«Це питання для мене особисто є наболілим. Закликаю, в пам'ять усіх українців, які залишились за полярним колом, чиї останки залишились у тундрі прийняти сьогодні дане рішення. Вони так і не змогли повернутися до України і побачити свій «Собор», – зазначив Петро Немиришин.

За підтримки 31-го депутата міської ради даний проект рішення було прийнято.

На розгляд народних обранців було винесено проект рішення про надання згоди на передачу об’єкту з державної у комунальну власність територіальної громади м. Новомосковська.

Доповідачем по даному питанню був виконуючий обов’язки начальника правління ЖКГ та КБ Ярослав Власенко. Він зазначив, що проектом рішення передбачено надання згоди на передачу нежитлових будівель та споруд загальною площею 914,0 кв. м., розташованих за адресою: м. Новомосковськ, вул. Сучкова, буд. 36 (колишнє приміщення санстанції ).

Депутати підтримали дане рішення та висловили сподівання на найшвидше наведення ладу на даній території.

Прийняті рішення найближчим часом будуть розміщені на офіційному веб-сайті міської ради.

Можливо, Вам буде цікаво

By