Все починається з культури

Дніпропетровськ — кузня кадрів, так ще з радянських часів називають обласний центр, а наш Новомосковськ можна сміливо назвати колискою талантів.

Саме про це йшла мова на прес-конференції, яку провели минулого тижня працівники управління культури та туризму Новомосковського міськвиконкому.

Пишатися місту є чим. Незважаючи на фінансові труднощі, талановиті співаки, танцюристи, актори, моделі беруть участь у конкурсах та фестивалях, приносячи славу рідному місту. Знають далеко за межами міста вихованців та викладачів Новомосковської школи естетичного виховання, бібліотек міста, про що розповіла присутнім директор дитячої бібліотеки Л. Журавель.

Тільки минулого року колективи художньої самодіяльності взяли участь у вісімнадцяти фестивалях-конкурсах міського, обласного та всеукраїнського рівнів. Найвищі численні нагороди дісталися нашим землякам — хору ветеранів «Жива пам’ять», ансамблю бандуристів «Сарма», театру моди «Аніта» студії естрадного вокалу «Вікторія», ансамблю сучасного танцю «Грація», гуртку «Самара», народному аматорському вокальному гурту «Заспів», хору козацької пісні та багатьом іншим талановитим новомосковцям.

З гордістю зачитувала імена переможців головний спеціаліст управління культури та туризму Мар’яна Лазуренко, а начальник управління Віктор Шаликін повідомив ще одну хорошу новину: наші новомосковські хлопці, для яких напрямок Паркур переріс у справжнє мистецтво, стали учасниками конкурсу «Україна має талант». Вихованцям Петра Пантелєєва стоячи аплодував зал разом із прискіпливим журі.

Віталій Бороденко, Євген Мартинов, Владислав Немченко, Сергій Карноза, Владислав Кошовий, Владислав Яленко, Дмитро Полянський сьогодні тренуються на спеціальній базі у м. Києві, і минулої п’ятниці ми з хвилюванням і гордістю спостерігали, як «рвали» хлопці залу, як дивувалися їх виступу судді і раділи батьки за лаштунками разом з Оксаною Марченко. — Виступ високого рівня, класно, суперово, — у захваті повторювала член журі Слава. Наші ж хлопці лише скромно посміхались, приймаючи компліменти. Новомосковські стрибуни увійшли до числа 50 кращих талантів України і продовжать боротися за головну нагороду конкурсу.

Можливо, ця вдача змінить долю юнаків, які зараз багато тренуються, знімаються на телебаченні, готують новий номер для виступу.

В. Шаликін також повідомив, що Новомосковськ увійшов до числа 16 міст, де буде проходити відбірковий тур конкурсу «Новомосковськ — місто талантів», в якому можуть взяти участь талановиті новомосковці без вікових обмежень. Віктор Петрович повідомив, що є домовленість з цього питання з керівництвом ВАТ Інтерпайп НМТЗ, і кастинг проходитиме у палаці культури Металургів 29 травня. Запис розпочнеться 11 травня. Відзняті каналом СТБ номери будуть переглядати продюсери у Києві, які визначатимуть переможців. Перша премія — 3 тисячі гривень, друга — уікенд у Києві за рахунок каналу, і третя премія — 2 квитки на шоу «Україна має талант».

Особлива гордість нашого міста — молодіжний театр, яким керує талановитий режисер Олеся Калітієвська. Під крилом цього колективу зібралися справжні артисти сцени, і їх вистава «А зори здесь тихие» підкорила серця не лише новомосковців, а й фахових суддів всеукраїнського відкритого фестивалю дитячих та юнацьких аматорських театрів «Маски Мельпомени», на якому наші земляки отримали всі можливі нагороди. Детальніше про це читайте у матеріалі «Новомосковськ — особлива планета». Скажемо лише, що відвідати хоча б одну виставу цього колективу має кожна культурна людина міста. Талановита гра наших земляків надихає, збагачує, додає сил і наснаги.

Управління культури та туризму міськвиконкому, особисто артисти молодіжного театру висловлюють щиру вдячність всім, хто допоміг їм стати учасниками театрального фестивалю, адже за участь кожного треба було заплатити близько 800 гривень. Подяка депутатам В. Шиловій та Л. Матвієнку, С. Коротич та О. Мірошнику, С. Рєзнику та А. Шипку, Л. Лобус та С. Мешко, А. Перепєчкіну та В. Струку. Долучились до доброї справи і представники бюджетних організацій: М. Гладуш та А. Савченко.

Низький уклін всім цим людям від акторів-аматорів, які разом із керівництвом управління культури та режисером мріють про створення муніципального театру. Новомосковськ достойний мати власний театр, адже його мешканці вміють цінувати прекрасне.

Все починається з культури. Ми всі маємо про це пам’ятати, і тоді знайдемо відповіді на багато питань, які хвилюють нас сьогодні.

Можливо, Вам буде цікаво

By