Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Вже не перший рік Новомосковська міська організація Партії регіонів доглядає за пам’ятником поблизу Свято-Миколаївського монастиря. Встановлений він на місці, де у лютому 1943-го року відбувся тяжкий бій, внаслідок якого загинуло 11 червоноармійців та 40 мирних жителів. Активісти організації приходять сюди у всі пам’ятні дати, щоб вклонитися загиблим та покласти до підніжжя пам’ятника квіти.

За традицією, напередодні Дня Великої Перемоги разом з депутатами міської ради від ПР В. Кисельовим, С. Коцюрою, О. Загоруйком та М. Барсуком у прибиранні території навколо пам’ятника взяли участь вихованці школи джур Центру позашкільної роботи (керівник М. Гладуш).

Працюючих поряд дітей і дорослих об’єднала одна мета — зберегти пам’ять про героїчне минуле своїх дідів та прадідів: старші розповідали про подвиги захисників Вітчизни, а молодші всотували у себе почуте та запам’ятовували сказане.

Є сподівання, що юні патріоти не забудуть дороги до обелісків та меморіалів пам’яті. Якщо дорослі подаватимуть подібні приклади, то діти продовжать славну традицію — згадувати та вшановувати ветеранів та всіх, хто, не шкодуючи життя, виборював мирне сьогодення.

— Дуже важливо, щоб діти знали свою історію, — каже О. Загоруйко, тим паче вони мають знати місця розташування пам’ятників та пам’ятних знаків. Адже молодим розбудовувати країну, і вони мають пам’ятати тих, хто подарував їм мир.

Після гарної роботи була смачна козацька каша, якою козачата частували своїх шефів-депутатів.

Сумісна робота, спілкування, приклад старших важливіше за будь-які лекції та настанови. Єднання досвіду, мудрості і молодості у майбутньому обов’язково дасть хороший результат.

Можливо, Вам буде цікаво

By