Творчий розвиток дітей — найсильніший національний потенціал

Під патронатом губернатора Олександра Вілкула 30 травня 2011 року о 19.00 на Театральній площі у Дніпропетровську відбувся ювілейний концерт ансамблю «Сузір’я Придніпров’я» з нагоди Дня захисту дітей і річниці створення колективу.

Поєднавши чотири дитячих творчих колективи, ансамбль „Сузір’я Придніпров’я” став потужним закладом з розвитку дитячого хореографічного та вокального мистецтва. У цьому колективі більше 500 дітей займаються вокалом, бальними, народними та сучасними танцями.

Колектив став лауреатом та переможцем багатьох Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів та конкурсів, показав своє мистецтво в Польщі, Словакії, Чехії, Туреччині, Угорщині, Франції, Росії та інших країнах світу.

— Ансамбль «Сузір’я Придніпров’я» — це брендовий проект нашого регіону, який підтримує обласна влада. Творчий розвиток дітей є найсильнішим національним потенціалом, — зазначив Олександр Вілкул.

За ініціативи губернатора торік за рахунок обласного бюджету було відремонтовано репетиційну базу — хореографічний зал — для занять ансамблю. З обласного бюджету також виділено 140 тис. гривень на нові костюми.

До річниці колективу й Дня захисту дітей для кращих учасників ансамблю придбано 30 путівок для відпочинку в міжнародному дитячому таборі «Артек» у Криму.

Олександр Вілкул підкреслив, що подібні творчі колективи репрезентують суспільству і світу новий, сучасний образ української культури.

— Сузір'я Придніпров'я» став можливістю для сотень дітей реалізувати свої таланти, стати яскравими зірочками, якими пишатимуться вся область і Україна. Обласна влада створила всі умови для того, щоб імена дніпропетровських талантів звучали голосно й були відомі всьому світу! — зазначив губернатор Олександр Вілкул.

Можливо, Вам буде цікаво

By