2012-й – рiк спорту та здорового способу життя

2 березня 2012 року у колегіумі № 11 проходив відкритий урок серед учнів 4-6 класів «Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя та зміцнення миру».

Нинішній рік, як відомо, проголошений Президентом України роком спорту та здорового способу життя. Адже лейтмотивом цього стали дві знаменні події – з 8 червня по 1 липня відбудеться футбольний чемпіонат ЄВ-РО-2012, а з 27 липня по 12 серпня відбудуться ХХХ Літні Олімпійські ігри.

На відкритий урок були запрошені почесні гості: голова міськспорткомітету – Тетяна Шевцова, заслужений тренер України з академічного веслування – Руслан Дігтяренко та майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, володар Кубку Світу, чемпіон СНД, багаторазовий чемпіон України Роман Ширгер.

Основною метою цього заходу є пропаганда здорового способу життя, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

Всім присутнім колегіантам було надано розгорнуту інформацію щодо розташування спортивних шкіл та клубів у м. Новомосковську. Також учні мали змогу почути про значення фізичної культури та спорту у житті людини. За умови постійних занять фізичними вправами покращується кровообіг організму, а відповідно – розумова діяльність. Також формується правильна постава та життєво необхідні якості, такі як: швидкість, спритність, витривалість.

Діти, які займаються спортом, більше пристосовані до сучасних жорстких умов життя. Вони швидше знаходять спільну мову з оточуючими, їм притаманні взаємодопомога та взаєморозуміння тощо.

Необов’язково бути у великому спорті, можна звичайними найпростішими методами постійно підтримувати належну спортивну форму. І цього буде достатньо, аби запобігти багатьом захворюванням та гарно себе почувати.

Можливо, Вам буде цікаво

By