Що? Де? Коли?

Багаті знання завжди прикрашали людину, але в сучасному світі не менш важливо вміти мислити логічно. Яких тільки головоломок не винайшла людина, аби якнайбільше розвинути свои розумові здібності, але на пострадянському просторі для цього навряд чи знайдеться щось яскравіше за улюблену мільйонами гру «Що? Де? Коли?».

Питання освіти української молоді і її творчого та розумового розвитку сьогодні є дуже важливими. Адже треба визнати, що дозвілля переважної частини підростаючого покоління в Україні суттєво відрізняється від минулих років – невелика кількість безкоштовних гуртків, спортивних секцій та центрів позашкільної роботи, а також слабке заохочення дітей до занять мистецтвом, – все це сприяє зниженню культурного розвитку всієї нації.

Але не все і не скрізь так погано. Дякувати Богу, і в Новомосковську ще є ентузіасти, які переймаються майбутнім нашої молоді. Серед них начальник відділу з виховної роботи управління освіти Тетяна М’яконьких та вчитель математики СЗШ №8 Олексій Логвіненко.

За їх особистої ініціативи 25-26 жовтня в Новомосковську у приміщенні СЗШ №8 було проведено турнір з «Що? Де? Коли?» серед учнів міських шкіл. У турнірі взяли участь 15 команд по 6 учасників у кожній. Сам Олексій Вікторович виступив не лише організатором, відшукавши найцікавіші питання для молодих знавців, а й виконав роль ведучого. Все відбувалося за правилами однойменної гри – ігровий стіл із рулеткою-стрілкою, чорна скринька, бліц-турніри, відеопитання і навіть музичні паузи. Відрізняло гру від оригіналу лише те, що змагалися команди не з глядачами, а між собою, одночасно відповідаючи на поставлені питання. А переможців визначало почесне жюрі, яке за правильні відповіді нараховувало командам бали.

Гра тривала два дні. У перший день змагалися учні повних загальноосвітніх шкіл. За підсумком підрахованих балів звання найрозумнішої команди виборола шістка знавців з НВК №1. Друге місце посіла команда лицею «Самара», а знавці з СЗШ №18 стали третіми. Трохи не дібравши балів, аби увійти в трійку призерів, команда СЗШ №8 розділила четверте місце із декількома іншими командами.

На другий день визначали найрозумніших серед команд 9-річних шкіл. Серед них найбільш ерудованою виявилася команда НВК №5. Другий щабель розділили знавці з СЗШ №13 та СЗШ №14. Третіми стали представники СЗШ №16.

Всі залишилися задоволеними, а переможці ще й отримали призи від ведучого, який, в свою чергу, поділився планами, що у майбутньому планується турнір, де молоді ерудити матимуть можливість позмагатися у розумових здібностях із збірною командою міських бібліотек, яка вже формується.

Можливо, Вам буде цікаво

By