Нагадуємо споживачам природного газу: не за горами опалювальний сезон!

Більша частина нещасних випадків стається під час користування побутовимигазовими приладами з відводом продуктів згорання у димові канали:газові колонки, опалювальні котли, опалювальні печі.

Стан димових та вентиляційних каналів житлового фонду викликає значну тривогу. Слід пам’ятати, що згідно «Правил безпеки систем газопостачання України»п.1.4.3. власники житлового фонду несуть відповідальність за справний станта перевірку димових та вентиляційних каналів, а також за стан герметизаціївводів інженерних комунікацій.

З метою запобігання виникненню нещасних випадків, усім власникамжитлового фонду необхідно виконати роботи згідно графіків або укластидоговори зі спеціалізованими організаціями на перевірку та прочищеннядимових та вентиляційних каналів. Після цього обов’язково треба скластивідповідні акти та передати їх у Новомосковське управління з експлуатаціїгазового господарства.

Аби уникнути нещасних випадків під час користування газом, треба пам’ятати,що абонентам категорично забороняється самовільно виконувати ремонт,заміну, перенесення газового обладнання, користуватися газовими приладамиза відсутності тяги у димовому або вентиляційному каналі, а також призачиненій кватирці. Все це призводить до серйозних наслідків. ПАМ’ЯТАЙТЕ! Порушення правил користування газовими приладамипризводить до нещасних випадків. Будьте уважними під часкористування газом, адже від цього залежить ваше життя.

Можливо, Вам буде цікаво

By