Писанковий дивоцвіт

10 квітня 2013 року в Новомосковському історико-краєзнавчому музеї ім. Петра Калнишевського відбулося відкриття виставки-конкурсу з писанкарства «Писанковий дивоцвіт». Організаторами цього заходу виступили управління культури та туризму і управління освіти виконкому Новомосковської міської ради.

Сьогодні писанкарство стає все більш популярним серед молоді. Саме тому цього року в нашому місті було проведено цей конкурс, метою якого є популяризація декоративно-ужиткового мистецтва, розвиток творчої активності учнів у відродженні народного ремесла.

На виставці представлено роботи 15 шкіл міста – першість серед яких визначалася за чотирма номінаціями. В номінації «Найчисленніша колекція» здобула перемогу СЗШ №2, в номінації «Збереження автентичності української писанки» – СЗШ №18, в номінації «Присамарська писанка» – СЗШ №6, призерами номінації «Оригінальний підхід» стали НВК №5 та колегіум №11.

Проте конкурс відзначив роботу не лише колективів шкіл, але й самих учнів. Тому особиста першість серед них визначалась за віковими категоріями.

Вікова категорія «5-6 років»:

І місце – старша група №6 «Сонечко» дошкільного навчального закладу ясла-садочок №7 «Ластівка», ІІ та ІІІ місця – не присуджено.

Вікова категорія «6-10 років»:

І місце – Альона та Олександра Мельник (НВК №5), Софія Пазізей (колегіум №11), ІІ місце

Дар’я Русява, Уляна Сидорня (СЗШ №7), ІІІ місце –Анастасія Кравченко (СЗШ №7), Олена Кістриця (СЗШ №12)

Вікова категорія «11-13 років»:

І місце – Катерина Шухман (СЗШ №18), ІІ місце – Анастасія Дмитрук (НВК №5), ІІІ місце –

Сабіна Зайцева (колегіум №11), Олександра Сіренко (колегіум №11).

Вікова категорія «14-15 років»:

І місце – Алла Хілько (СЗШ №18), ІІ місце – Севіль Валієва, Вероніка Гаркуша (СЗШ №18), ІІІ місце – Альона Демяненко (СЗШ №13).

Вікова категорія «16-17 років»:

І місце – Ірина Шкварнікова (колегіум №11), ІІ місце – Катерина Павлюк (колегіум №11), ІІІ місце – не присуджено.

Віковіа категорія «старші 17 років», у якій брали участь вчителі шкіл:

І місце – Тетяна Пахомова, керівник гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво», НВК №5, ІІ місце –Альона Покуса, керівник гуртка «Писанкарство», СЗШ №13, ІІІ місце –Марина

Ніщик, вчитель молодших класів СЗШ №16 та Віталій Яловий, завгосп СЗШ №16.

Інші школи, які брали участь у конкурсі, були відзначені подяками, а переможці – почесними дипломами від міського голови Сергія Мороза, який привітав усіх з перемогою та висловив свої найщиріші побажання з нагоди найбільшого свята християн, що наближається, – Великодня.

Всі роботи будуть представлені на Всеукраїнському фестивалі писанок. Адже цього року наше місто вперше самостійно буде представляти свої шедеври народного ремесла в столиці України – Києві.

Адміністрація музею

Можливо, Вам буде цікаво

By