Нарешті дійшли порозуміння

Дев’яте липня стало переломним моментом в житті нашого міста – депутати нарешті спромоглися зібратись на 45-у сесію міської ради. Сорок два народних обранці за присутності гостей із області – Сергія Рєзніка, депутата облради та Олексія Салкача, помічника губернатора Дніпропетровської області – кілька годин голосували за цілу низку питань. Як завжди не обійшлося без дебатів.

Не підтримали депутати проект рішення про припинення експлуатації міського звалища побутових відходів. Як пояснив присутнім начальник управління ЖКГ та КБ Сергій Устименко, майже всі його пункти вже виконані, залишилась лише формальність. Задля дотримання законності народні обранці мають відмінити одне зі своїх попередніх рішень, що дасть змогу нарешті виділити кошти для обслуговування звалища твердих побутових відходів. Але частина депутатів запідозрила у цій процедурі підступ, і в результаті рішення з цього питання прийнято не було.

Не знайшли порозуміння депутати і ще в одному питанні стосовно сміттєзвалища. Воно стосувалося можливості придбання за рахунок місцевого бюджету сміттєвозів та євроконтейнерів. Не на часі такі витрати, – вирішили у сесійній залі, – і відповідне рішення не прийняли.

Майже одностайними були депутати під час голосування за присвоєння звання почесних громадян Новомосковська заслуженому артисту України Олександру Мірошниченку та історику, краєзнавцю, доктору технічних наук – Анатолію Джусову (посмертно).

Не змогли скасувати депутати свого рішення щодо продовження безоплатної оренди приміщення по вулиці Комсомольській, 29. Подання про усунення порушень Закону України «Про оренду державного та комунального майна» Новомосковського міжрайонного прокурора не знайшло підтримки в депутатського корпусу. Тож після виступу Сергія Скляренка, директора НДЮСШ ФСТ «Україна», безоплатну оренду для дитячого клубу не відмінили.

Звернувся до присутніх на сесії і начальник КП «Новомосковськводоканал» Олександр Головко. Він закликав депутатів підтримати підприємство і звільнити від сплати до бюджету частини чистого прибутку. Керівник поскаржився на значні витрати водоканалу у зв’язку з прийняттям на баланс водомережі селища Меліоративного зі збитками в 2 млн. грн., підвищенням цін на воду Дніпропетровськом, аварію на очисних спорудах, яку треба ліквідувати власним коштом… У підсумку депутати таки дали згоду на звільнення підприємства від податку.

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію у країні, важливим питанням стало затвердження змін та доповнень до Програми соціального захисту населення. Тепер родини, які прибули на тимчасове проживання до нашого міста, можуть отримувати допомогу для вирішення соціально-побутових проблем, придбання товарів першої необхідності, продуктів харчування, побутового приладдя та інше.

Проголосувавши з усіх життєво-важливих для міста питань, депутати насамкінець взялися за власне, наболіле. Для вирішення усіх суперечок і непорозумінь між народними обранцями і керівництвом міста було створено депутатську групу з перевірки діяльності міської виконавчої влади та самого депутатського корпусу. Для більшої неупередженості групи при ній працюватиме наглядова рада з громадських організацій міста. Членами депутатської групи було обрано Олександра Шаркуна, Романа Лебедєва, Костянтина Морозова, Костянтина Пузиря, Андрія Максименка, Володимира Бурлакова, Олену Алексеєву.

Загалом, 45 сесія міської ради пройшла злагоджено, депутати працювали конструктивно. Хотілося б і в подальшому плідної та одностайної роботи на користь громади нашого міста.

Анна Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By