Зупини відлік

Під таким девізом 17 травня у Новомосковську пройшла акція, присвячена Всесвітньому дню пам’яті людей, які померли від ВІЛ/СНІДу. Привертали увагу новомосковців до проблеми епідемії СНІДу ініціативна група Всеукраїнської мережі ЛЖВ за участі організацій Червоний Хрест, ЦСМ, кабінет „Довіри”, центру підтримки сім’ї, Партії регіонів (голова К. Пузирь).

Учасники акції роздавали всім бажаючим відповідні матеріали, надавали консультації, розповідали про ситуацію з розповсюдженням ВІЛ-інфекції, яка нині в Україні є катастрофічною. Наша країна посідає перше місце в Європі за темпами її розповсюдження, на думку експертів, офіційна статистика відображає лише чверть від реальної кількості інфікованих. А це значить, що щоденно в Україні повинно реєструватися 28 людей з ВІЛ-інфекцією!

Тому в цьому році біля прам’ятника „Червона стрічка” буде встановлено лічильник, який показує конкретну цифру – 544 505 українців, яким повинен бути поставлений діагноз про ВІЛ 17 травня цього року. Щосім секунд цифра буде збільшуватись на одиницю, оскільки кожної сьомої секунди в Україні інфікується одна людина.

Кожен з нас може докласти зусиль для того, щоб зупинити відлік. Розказати людям, як це можна зробити, а також навчити толерантності по відношенню до людей, які живуть з ВІЛ, – це основна мета акцій, які проводить БО „Хелп”. Разом ми допоможемо людям!

Можливо, Вам буде цікаво

By