Добрі починання

Просити або вимагати щось від влади наші громадяни вже звикли. А от зробити щось хороше для всіх – не кожен зможе.

Тому більш ніж похвальна ініціатива мешканців будинку №9 по вулиці Українській, які не стали чекати чиєїсь допомоги, а вирішили самостійно облаштувати свій двір.

Ідею подав Андрій Сидоренко. Батькові двох дітей набридло спостерігати, як діти тиняються захаращеним двором, не знаючи куди себе подіти. Неприємно було споглядати, як сусідки-пенсіонерки ховалися від сонця у напіврозваленій альтанці, де і присісти було ніяк. Тому Андрій вирішив сам узятися до справи – звернувся за допомогою до батька, підключив друзів, інших мешканців будинку і почав приводити двір до ладу.

Для початку – прибрав територію від сміття. Потім дружною командою посадили на подвір'ї дерева – молоденькі берізки, зробили пісочницю, а також розмітку для футбольного і баскетбольного майданчиків, вкопали стовпчики, які незабаром мають обгородити сіткою…

Як тільки дозволила погода – взялися лагодити альтанку (на фото) – навіть заасфальтували її, а заразом полатали дірки і на прилеглій частині дороги.

У найближчих планах бригади активістів – встановити карусель для малечі, розповів представникам ЗМІ батько Андрія – Микола Іванович Сидоренко. Звичайно, для того, щоб зробити все якнайкраще, потрібні великі кошти – тільки землі для спортивних майданчиків, за словами М. Сидоренка, треба 50-60 машин. Тому, звісно, не відмовилися б від спонсорської допомоги. Але і за відсутності останньої не опускають рук – роблять все власними силами.

Таким людям – активним, налаштованим на позитив, хочеться побажати успіху у всіх починаннях. Якби побільше в місті було подібних громадян, то, безперечно, ми швидше б наблизились до міста європейського зразка, а городянам жилося б краще.

Будемо сподіватись, що добрі започаткування мешканців будинку №9 не залишаться поза увагою, і будуть підтримані новомосковцями!

Источник: А. Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By