Ця зустрiч не буде останньою

Нещодавно в приміщенні Новомосковської районної бібліотеки для дорослих пройшов черговий семінар для бібліотечних працівників усієї бібліотечної системи району. Як завжди змістовними і цікавими були теми доповідей, консультацій і практикумів.

Незапланованою, але такою необхідною і доречною була зустріч бібліотекарів зі знаною на Дніпропетровщини і далеко за її межами поетесою , радіожурналістом з понад тридцятирічним стажем роботи на обласному радіо і в пресі Дорою Василівною Калиновою.

Повертаючись з поїздки на «малу батьківщину» відомої славетної співачки, Героя України, народної артистки України Раїси Кириченко, поетеса не могла пропустити нагоди зустрічатися з володарями книжкового царства, не відвідати районну бібліотеку. І хоч ще планувала побувати у місті Перещепиному , щоб провести зустрічі з читачами – і дорослими, і дітьми, не дивлячись на втому, ця жінка на семінарі не скільки презентувала нову книгу нарисів « Я вірую у творчість і красу» та збірку поезій «Зелен – цвіт», які випустила за власний кошт, але від початку так захопила розповіддю про свої зустрічі і знайомства з видатними людьми нашого краю, письменниками, поетами, долі яких чудово переплелися з її долею і творчим шляхом, що зустріч, яка тривала понад годину, пролетіла, як коротка мить, залишиться незабутньою для всіх учасників. Слухаючи вірші поетеси усі присутні бачили її молодою, закоханою у життя, надзвичайно красивою особистістю і разом з тим мудрою людиною, у якої слід повчитися вмінню перемагати труднощі, залишатись молодою душею і горіти, а не тліти. Про її життєве кредо чудово говорять за неї і її поезії, і проза, тож тепер у читачів районної бібліотеки є нагода ближче познайомитися з творчістю Дори Калинової, яка подарувала бібліотеці обидва видання своїх щойно випущених із друку книг. А ще ближче познайомилася з працівниками дорослої і дитячої районних бібліотек, з працівниками сільських бібліотек – філій ЦРБС , із радістю відгукнулась на запрошення зустрічатися з користувачами Керносівської бібліотеки, у яких вона побуває найближчим часом, із вчителем молодших класів Перещепинської ЗОШ №2 Світланою Михайлівною Золоторог, яке саме відвідала цього дня бібліотеку для дітей. Для обох ця зустріч була несподіваною, але такою бажаною, адже Дора Калинова дуже любить дітей, з дитинства мріяла про роботу вчителя, має два дипломи і педагогічну освіту, але покликання журналіста виявилось сильнішим за прагнення працювати вчителем. А Світлана Михайлівна Золоторог теж бачить у роботі з дітьми сенс свого життя. Тож цим жінкам було про що поговорити.

Спілкуватися з Дорою Василівною – ніби напитися з цілющого джерела життєдайної води, наскільки перещепинці були під враженням від цієї жінки, настільки й вона зачудувалася нашими прекрасними людьми, теплим прийомом і увагою до себе, а ще довго говорила про незабутнє враження від побаченого і почутого в обох бібліотеках, від поїздки на батьківщину Кириченко, від яскравого гумору у виконанні Григорія Коцюби, від аматорів ансамблю «Надвечір'я» РБК , бо всі вони віднині стали її друзями, отже ця зустріч буде не останньою.

Можливо, Вам буде цікаво

By