Чарівний світ книги

Величайшее сокровище – хорошая библиотека

В.Белинский

Книга дуже важлива в житті кожної людини. Так, буквар допомагає першокласнику опановувати перші сходинки на шляху до просторів рідної мови, за допомогою підручників та посібників оволодіваємо ми різноманітними дисциплінами, самовчителі допомагають у вивчені іноземних мов, художні книги дають нам змогу відчути себе у бурхливому морі світової літератури та доторкнутися до її справжніх перлин. Різновидів книг дуже багато, і всі вони відображають наше життя, але у різних аспектах, що лише підкреслює потребу людини в книзі. А де ми можемо знайти книги, які так необхідні? Не поспішайте за ними до книжкових магазинів чи супермаркетів, а зазирніть до прекрасної бібліотеки, яка розташувалася у затишному куточку міста Новомосковська.

Юнацький відділ Новомосковської центральної міської бібліотеки –це не лише місце, в якому кожен бажаючий (адже до відділу можна записатися не лише школярам та студентам) може знайти цікаву йому художню літературу, або літературу, яка стосується мистецтва. Це ще й інформаційний центр, в якому студенти та школярі можуть отримати вичерпну інформацію та відповіді на складні питання, знайти необхідні реферати та довідкову інформацію, а також отримати допомогу в написанні курсових робіт з різноманітних дисциплін.

Юнацький відділ Новомосковської центральної міської бібліотеки – це ще й місце, в якому читач зможе розкрити власний талант, відчути потяг до прекрасного, зазирнути до потаємних закутків власної душі шляхом єднання зі світом літератури та мистецтва. В стінах цієї чудової бібліотеки читач не тільки має змогу підібрати літературу яка йому до вподоби, чи за фахом. А ще й прийняти участь, або навіть просто бути присутнім на літературних вечорах, годинах цікавих повідомлень, вечорах-зустрічах з ветеранами, спортсменами, мед працівниками, юридичними фахівцями. Говорячи одним словом, всі форми та напрямки роботи юнацького відділу, спрямовані на підтримку освіти, розвитку патріотичного виховання, залучення до кращих зразків національної та світової культури духовного збагачення інтелектуальних та творчих здібностей молоді.

Світова література в цілому, та українська література зокрема, сповненні глибокої соціальної та морально-філософської проблематики, яка існує поза часом і країнами, а отже контакт з літературою такого ґатунку змусить читача переосмислити власне бачення світу, бачення власного життя та суспільства, освітить нові обрії свого духовного розвиту та прагнень в своєму житті. Книга – це друг, але мовчазний, який дає читачеві ґрунт для міркувань, показує різноманітні життєві колізії, малює оточуючий світ багатоаспектно та різноманітно. Справжнього друга Ви зможете знайти й за читацькими інтересами, обмінюючись зі своїми однолітками власними враженнями від прочитання улюблених книг.

Книга грає надзвичайно важливу роль у формуванні особистості, тож зазирніть до юнацького відділу Новомосковської центральної міської бібліотеки, і можливо, саме там вам допоможуть розкрити Ваш внутрішній світ і Ваші таланти, а поринувши у чарівний світ книги Ви знайдете свій життєвий ідеал або зрозумієте власне покликання.

Можливо, Вам буде цікаво

By