Знову конфлікт інтересів

Для Новомосковська вже стало нормою, що про будь-які будівельні проекти люди дізнаються тоді, коли поруч несподівано виростає та чи інша будівля. Ніяких обговорень чи громадських слухань з цього приводу ніхто не проводить.

Так сталося і з жителями вулиці Транспортної, що у районі Транзитки. Розташування вулиці у балці поблизу траси є не дуже зручним. Але ж тут довелося людям жити, то й не нарікають на долю. Хоча нарікати є на що.

Після тривалих дощів та танення снігу тут практично плавають городи, та й шум від автостради не дає людям спокою. Не кажучи вже про те, що у цьому районі не передбачено місця для відпочинку і розваг маленьких жителів і молоді: немає дитячого та спортивного майданчиків.

Жителі розповідають, що депутат міської ради Сергій Мороз пропонував міській владі збудувати зазначені об’єкти для дітей на пустирі у балці, але йому не виділили цю земельну ділянку. Для кого ж берегли цей, здавалось би, не придатний для будівництва шматок землі? І чи можна тут щось будувати?

Виявляється, можна. І не даремно хвилювалися жителі вулиці Транспортної, коли до балки стали під’їжджати вантажівки і сипати не то будівельне сміття, не то відпрацьований грунт… Люди забили тривогу і запросили на збори депутата міської ради Костянтина Пузиря, щоб дізнатися, що ж збираються тут будувати місцеві «зодчі». Також написали письмове звернення на його ім’я з проханням допомогти дізнатися, який сюрприз підготували для них забудовники, адже ніхто не проводив громадських слухань на цьому осередку.

Як повідомив Костянтин Віталійович, на сесії міської ради було прийнято рішення про передачу земельної ділянки комерційного призначення у користування приватному підприємству «Андрій» в оренду на два роки. Назва об’єкту – багатофункціональний автокомплекс з готелем, кафе, автомийкою, автосалоном та виставочним майданчиком…

Знову спостерігаємо ситуацію, коли депутати голосують, не вникаючи у суть питання. Якби вони уважніше його вивчили, то не було б прецеденту з порушенням інтересів громадян.

Знову черговий конфлікт, і його розв’язання залежатиме від непоступливості жителів вулиці та здорового глузду підприємця.

Источник: Тамара Харківських - Новомосковский информационный портал

Можливо, Вам буде цікаво

By