Звернення до міської влади

Раїса Іванівна Міщенко є давнім читачем нашої газети. Вона частенько «підкидає» кореспондентам теми для написання статей, які актуальними й цікавими для міста. Сьогодні вона разом з ініціативною групою пропонує до уваги депутатів та керівництва міста своє бачення вирішення проблеми наведення порядку у місті.

У зв’язку з проведенням щорічного місячника з наведення чистоти в місті, пропонуємо міській владі провести масштабну операцію по спонуканню та організації самих мешканців до наведення чистоти.

Місто Новомосковськ — це не десяток центральних вулиць, а ще й прилеглі мікрорайони, до яких у попередньої влади не доходили руки.

У зв’язку з критичним санітарним станом, проведення масштабної операції з наведення чистоти та порядку визначити у річний строк.

1. Умовно розділити всю незабудовану територію та визначити відповідальних за утримання цих ділянок у чистоті — постійно. (В приватному секторі кожен господар відповідає за чистоту території до середини вулиці від свого двору).

2. За участю міських ЗМІ провести зустрічі голів квартальних комітетів, дільничних міліціонерів і депутатів з мешканцями мікрорайонів та довести до відома останніх про проведення та умови масштабної операції з наведення порядку і чистоти та постійного їх підтримування.

3. Постійно проводити виховну роботу в усіх навчальних та дошкільних дитячих закладах (ігри, слогани і т. ін.).

4. Всі торгівельні точки мають бути обладнані урнами для сміття, а також мати інформаційні плакати з проханням до покупців викидати сміття в урни. Порушники будуть оштрафовані або притягнуті до адміністративної відповідальності.

5. Наділити повноваженнями голів квартальних комітетів, як представників міської влади на місцях. Їх зауваження до мешканців — обов’язкові до виконання.

6. За вивезення сміття мають платити всі (з кожного двору — по кількості проживаючих). Сміття є в кожному дворі — інакше б не виростали стихійні звалища.

7. Довести до відома громадян, що за постійне недотримання чистоти на прибудинковій території винні будуть притягуватися до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу або громадських робіт (згідно ст. 56 КК України).

8. Використати приклад європейських держав — відкрити анонімну телефонну лінію, за якою можна буде повідомити відповідні служби про неналежне ставлення громадян до навколишнього середовища, випадки недотримання санітарних норм власниками будинків, квартир, приміщень та будівель (за сміття, викинуте у вікно, на тротуар, на доріжку парку, вулицю — штраф). Звідси й поповнення місцевого бюджету.

9. Прес-служба міськвиконкому має обов’язково інформувати громадян міста про хід масштабної операції з висвітленням прізвищ порушників санітарного стану міста.

На виборах 2010 року новомосковці більшість голосів віддали за Партію регіонів, представники якої обіцяли збудувати нову Дніпропетровщину, в тому числі і Новомосковськ. І щоб слова — «Город, в котором хочется жить» — не були порожнім дзвоном, звертаємось до Вас, депутатів міськради, проявити активність з цього питання.

Вважаємо, що проведення цієї масштабної операції для місцевого бюджету не потребує великих коштів, а потрібно лише бажання дійсно зробити місто кращим.

Р.S. 25 квітня біля 13-00 год. сміттєвоз (держзнак АЕ5691СЕ) вивозив сміття, і до самого сміттєзвалища з нього злітали порожні поліетиленові пакети, засипаючи навколишню територію. Вважаємо, що накривати брезентом кузов машини не складе великих витрат.

Мешканці вулиць Дорожньої та І.Франка, обрізавши зі свого саду гілки, зробили з них звалище під самим парканом дитячого закладу «Росинка». Між вулицями Ковальова та Басейною створена місцевими мешканцями купа сміття також набула загрозливих розмірів.

На узбіччя вздовж дороги до залізничного вокзалу (відрізок від вул. Чапаєва до вул. Привокзальної) викидають пакети зі сміттям з вікон автомобілів. Тож, мабуть, час нам усім припинити звертати один на одного та дружньо взятися за прибирання сміття, яке роками накопичується на вулицях міста та у дворах. Адже це необхідно, в першу чергу, для нас самих.

Можливо, Вам буде цікаво

By