Бюрократiя буває кориснiшою за поспiшнi рiшення

Остання, XVI сесія Новомосковської міської ради, що відбулася 28 жовтня, виявилася досить продуктивною.

Під час засідання було розглянуто 49 питань, серед яких були й такі, що викликали бурхливе обговорення.

Серед земельних найважливішим постало питання подовження строку оренди земельної ділянки біля будинку №50 по вулиці Радянській, який вже декілька років перебуває у стані довгострою, а саме – котловану. Орендарі цієї ділянки ТОВ «Міркор капітал» мали бажання ще 5 років «планувати будівництво торгівельного комплексу», проте цьому завадила присутність на засіданні мешканців сусіднього будинку на чолі із головою кооперативу, які поскаржилися на сусідство із котлованом, яке вважають небезпечним для свого будинку. Та й естетичністю вид за вікном не вражає. Після жвавого обговорення було проголосовано за прийнятне для обох сторін рішення – термін оренди було подовжено на 1 рік за умови, що стіну котловану вздовж будинку буде укріплено, а з квітня 2012 року буде розпочато будівництво запланованої будови.

Також було розглянуто питання затвердження проектів землеустрою щодо відведення громадянам земельних ділянок у приватну власність. Однак, у зв’язку із невідповідністю проектів землеустрою рішенням міської ради від 02.09.2010 р., проектом рішення було запропоновано відмовити заявникам у передачі землі у приватну власність. Обговорюючи питання, деякі депутати звинуватили земельну комісію у бюрократії та запропонували «повернутися обличчям до людей». Нашвидку доопрацювавши проекти землеустрою, порушуючи тим всі норми регламенту, депутати прийняли рішення про надання земельних ділянок у власність громадян.

У «різному» депутати розглянули проект рішення щодо визначення способу приватизації та затвердження переліку об’єктів, що підлягають приватизації у 2011 році. З цього питання доповідав заступник міського голови Олександр Воскобойник. Він перелічив об’єкти, які підлягають приватизації та розповів про умови, за яких орендар має право на викуп об’єкту. Згідно з ними, орендар, який провів певну реконструкцію і зробив поліпшення більш як на 25%, автоматично має одноосібне право на викуп орендованого майна. Голова земельної комісії Ігор Олійник заперечив таким умовам і наголосив, що на травневій сесії вже було прийнято рішення про приватизацію шляхом відкритих торгів, тобто аукціонів. Депутати погодилися із зауваженнями депутата та не підтримали пропозицію заступника міського голови.

Начальник фінансового управління Тетяна Дакова доповіла депутатському корпусу про зміни у міському бюджеті на 2011 рік. Звіт було підтримано, а зміни затверджено.

Начальник управління освіти Наталя Падашуля за клопотанням адміністрації СЗШ №7 звернулася під час доповіді до депутатів із проханням підтримати пропозицію щодо звільнення на 100% від оплати на утримання 25 дітей – вихованців інтернатного відділення СЗШ №7 з 01.09.2011р. до 25.05.2012р. Депутатський корпус стовідсотково проголосував за відшкодування оплати харчування за рахунок місцевого бюджету.

Також рішенням міської ради було затверджено нову редакцію Статуту середньої загальноосвітньої школи №7 з інтернатним відділенням. Затвердили депутати й Статут у новій редакції комунального підприємства «Новомосковськміськтранс», заслухавши доповідь його начальника Л. Розбицького.

Шляхом перерозподілу приміщення колишнього дитсадка «Сказка» по вул. Комсомольській для організації роботи відділення соціальної реабілітації дітей з функціональними обмеженнями було виділено приміщення площею майже 620 кв.м. – терміном на 10 років. Доповідала з цього питання начальник управління спорту міськвиконкому Тетяна Шевцова.

Але депутати не лише приймали рішення, а й скасовували. Їх рішенням було ліквідовано підприємство «Виробниче бюро відділу містобудування та архітектури» Новомосковської міської ради. З цього приводу було створено ліквідаційну комісію.

Наприкінці засідання нарешті було вирішено важливе кадрове питання. Депутати затвердили на посаді керуючого справами Новомосковського міськвиконкому Ірину Миколаївну Марченко і наступним рішенням її було введено до складу виконавчого комітету.

Було також затверджено штатну чисельність працівників структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Новомосковський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» у кількості 220 штатних одиниць за рахунок зменшення з 1 листопада штатної чисельності по КЗ «ЦМЛ м. Новомосковська», де від тієї ж дати штатну чисельність працівників буде зменшено на таку ж кількість.

Під час сесії виникло чимало спірних питань і майже всі їх було вирішено, але лише за рахунок безпрецедентного порушення норм регламенту. Адже бюрократія, в якій було звинувачено борців за дотримання регламенту, буває кориснішою від поспішних рішень, що приймаються шляхом протягування до міськради без досконалого вивчення.

Можливо, Вам буде цікаво

By