А iдея була гарною

Якщо гарної дороги, як обіцяли, не зробили, то хоч на шампанське розраховували жителі прилеглих до вулиці Куйбишева будинків, що прийшли на її урочисте відкриття.

Виглядало це дійство доволі курйозно. Серед невеликої купки людей було кілька жителів вказаної вулиці, представники практично всіх міських засобів масової інформації, і найбільше – представників влади міста, які розпочали відкриття, як і належить у такому випадку, із подяк на адресу вищого керівництва та підрядників.

Міський голова Сергій Мороз висловив вдячність губернатору області за виділені з обласного бюджету кошти для капітального ремонту.

І хоч міська влада заявляє про свою непричетність до цього дорогого проекту в 1млн. 800 тисяч гривень, на відкритті чомусь не було ані самого губернатора, ані його заступників. А не завадило б керівникам області подивитися, як розпорядилися людськими грошима підрядники. Якщо хто не бачив дороги після капремонту, може ознайомитися і проїхати по ній від початку до кінця – навіть небагатослівні водії не стримають емоцій. Вже у день відкриття на одній із ділянок з’явилася яма, яку перед урочистим моментом засипали щебенем.

Та чиновники у захваті від зробленого. Секретар міської ради Борис Мазур теж розпочав свою промову з подяки депутатові ВР Миколі Солошенку за турботу, бо він, за його словами, також доклав зусиль, щоб такі великі кошти потрапили до нашого міста. Загалом зібрання нагадувало відому байку «Зозуля хвалить півня за те, що хвалить він зозулю…». Розбавила трішки хвалебні оди можновладців репліка однієї із жительок вулиці, яка намагалася сказати, що щось не так, але сказане повисло у повітрі, і міський голова поспішив запевнити жінку, що, мовляв, «все буде добре, сьогодні свято…». Як у відомому фільмі, пам’ятаєте? – І вас вилікують, і нас…

А iдея була гарноюДякуючи підрядникам за роботу, міський голова наголосив на тому, що весною буде видно, що там і як з дорогою, тоді і можна буде поправити недоробки. А що капітальний ремонт весь складається з тих недоробок, видно неозброєним оком. Крім того, що нова дорога ніби з латок зроблена, має значні нерівності й навіть на ній зафіксовано першу яму, ніхто не подбав про узбіччя, які у порушення всіх правил будівництва відсипалися лопатою із кузова вантажівки. Незабаром із снігом та дощем щебінь понесе за водою, яка заповнюватиме людські подвір’я.

Не подбали розхвалені представниками влади підрядники і про прибирання сміття та вирівнювання великих вибоїн після закінчення ремонтних робіт. На самій видноті біля пішохідного переходу височіє купа сміття, яку не посоромилися залишити будівничі, і якраз навпроти неї можновладці перерізували символічну стрічку.

Що ж, відкриття відбулося. Якість зроблених робіт перевірить зима. Погода та природа дифірамбів не вміють співати. На запитання, чи проїжджав по цій дорозі сам голова, почули ствердну відповідь, і що там вже є ямки, то це буває, впевнений Сергій Анатолійович. А що десять років мали б не думати про капітально відремонтовану вулицю – то й не будемо думати, була відповідь!

Всі кошти, виділені на ремонт доріг, крім вулиці Куйбишева, а це ще 1млн.300 тисяч гривень – теж вже освоєно. І міському голові так сподобався ремонт, що він висловив сподівання на подальшу співпрацю саме із цима будівельниками… Що ж, їм, можновладцям, видніше.

Ми ж, жителі міста, маємо контролювати дії влади, робити висновки і не наступати вкотре на одні і ті ж граблі.

Можливо, Вам буде цікаво

By