Звiт про роботу постiйної депутатської комiсiї з питань мiстобудування та житлово-комунального господартсва за 2011 рiк

Постійну комісію з питань містобудування та реформування житлово-комунального господарства утворено 19 листопада 2010 року на першій сесії міської ради VI скликання. До складу комісії обрано 7 депутатів.

За період з листопада 2010 по грудень 2011 року комісією з питань містобудування та житлово-комунального господарства було проведено 23 засідання, на яких розглянуто 341 проект рішень та надано більше ста рекомендацій. Також комісією проведено 8 виїзних засідань, які стосувалися розгляду звернень громадян, аналізу роботи комунальних підприємств, оренди комунального майна.

На постійному контролі комісії знаходяться 27 рішень міської ради та 7 галузевих програм, таких як:

«Програма реформування і розвитку ЖКГ на 2011 — 2015 роки»; «Програма поводження з твердими побутовими відходами»; «Чистий каналізаційний колектор та закритий люк»; «Програма регулювання чисельності безпритульних тварин по території м. Новомосковська на 2011 — 2015 роки»;

«Питна вода м. Новомосковська на 2011 — 2020 роки»; «Міська цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту м. Новомосковська на 2011 — 2012 роки»; «Програма створення та використання матеріальних резервів для запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природничого характеру та їх наслідків у м. Новомосковську на 2011 — 2012 роки».

Згідно рішення виконавчого комітету Новомосковської міської ради, всі проекти рішень виконкому, що стосуються житлово-комунального господарства, містобудування та квартирного обліку проходили попередній розгляд та погодження комісією.

За рік розглянуто 36 заяв громадян щодо поліпшення житлових умов.

З самого початку роботи комісією було приділено увагу впорядкуванню та збереженню комунального майна. Комісія зіткнулася з тим, що майже всі об’єкти комунальної власності, які здаються в оренду, не мають правовстановлюючих документів. Під час прийняття «Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2011 рік» за пропозицією нашої комісії було внесено пункт, що жоден об’єкт комунальної власності не буде відчужено до завершення інвентаризації комунального нежитлового фонду. За цей рік жодного такого об’єкту не було відчужено.

Разом з управлінням житлово-комунального господарства було підготовлено проект рішення виконкому, згідно з яким КП «НМБТІ» зобов’язане зробити розрахунок виготовлення технічних паспортів та правовстановлюючих документів на ці об’єкти. Виходячи з фінансових можливостей міського бюджету на наступний рік запропоновано, в першу чергу, виділяти кошти на оформлення тих об’єктів, договори оренди по яких завершуються у 2012 році.

Комісією протягом звітного періоду проводилися перевірки виконання орендарями договорів оренди та, при виявленні порушень (наприклад: ломбард по вул. Радянській, 22 та приміщення по вул. Комсомольській, 20), вживалися заходи щодо їх виправлень.

У відповідь на скаргу громадян було проведено перевірку дозвільної документації на будівництво двох газових заправок по вул. Сучкова – після виявлення численних порушень їх діяльність було припинено.

Згідно плану роботи комісії проводилася перевірка роботи комунальних підприємств міста, заслуховувалися звіти керівників комунальних підприємств щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, розглядалися проекти титульних списків капітального ремонту будинків.

Комісія брала участь у розробці «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Новомосковська на 2011–2015 роки», розробці «Положення про порядок та умови проведення конкурсу на право надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з території міста Новомосковська».

При плануванні бюджету міста на 2012 рік проведено роботу з депутатами, обраними від мажоритарних округів, зібрано та узагальнено пропозиції та надано до управління житлово-комунального господарства для формування бюджетного запиту.

За погодженням комісії розроблено та внесено доповнення до «Програми будівництва у місті Новомосковську в 2010–2014 роках» щодо створення містобудівного кадастру на основі виготовлення оновлених та відповідаючих загальнодержавним вимогам картографічних матеріалів у новій системі координат, внесення змін в діючий генеральний план міста, та створення плану зонування його території.

Також за погодженням комісії, через зміни у законодавстві України, скасовано «Місцеві правила забудови міста Новомосковська», затверджені рішенням сесії міської ради №480 від 22 грудня 2004 року та внесено зміни до «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та дотримання тиші в громадських місцях у місті Новомосковську». З цих питань було заслухано головного архітектора міста.

З метою більш ефективного використання об’єктів комунального майна, а також збільшення надходжень до бюджету від їх оренди, комісією, спільно з управлінням ЖКХ, розробляється проект про встановлення мінімально можливої ставки оренди на об’єкти комунального майна.

Можливо, Вам буде цікаво

By