Поліція Новомосковщини розпочала досудове розслідування за фактом рейдерського захвату земель

За повідомленням голови Левенцівської сільської ради, що на Новомосковщині,  у Перещепинському відділенні поліції розпочато досудове розслідування за фактом рейдерського захвату земельної ділянки. Законність права власності на землі місцевого пасовища будуть з’ясовувати правоохоронці в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво». Санкція статті передбачає штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Досудове розслідування триває.

Раніше у спільноті «Левенцівка» соцмережі Фейсбук  було опубліковано наступну інформацію: « 25 квітня 2020 р. в с. Левенцівка Новомосковського району невідомі особи найняли місцевих жителів (Богдан М. та Олександр С.) для роздискування території пасовища, загальною площею приблизно 18.0 га.

Вказана територія десятиліттями використовувалась як громадське пасовище, вона не попала під паювання земель колишнього КСП «Ленінець».

Зранку в суботу, за попередньою домовленістю із раніше невідомим чоловіком на ім’я Ілля, приступили до знищення пасовища.

На підтвердження законності права власності Ілля продемонстрував якісь «документи»  та фотографію кадастрової карти (із інтернету).

Без погодження своїх дій із старостою села Напханьком Віталієм Павловичем вони приступили до роботи, та встигли обробити близько 2 га.

Небайдужі місцеві жителі повідомили старості, що чиниться злочин.

Поліція Новомосковщини розпочала досудове розслідування за фактом рейдерського захвату земель

На місце події негайно прибули староста села Напханько В. П. та депутат Перещепинської міської ради Мельник Л. Й.

Терміново була викликана поліція.

Хлопці, що здійснювали дискування землі, почали виправдовуватися, що діяли за домовленістю із особою, що ніби має документи на землю.

Новими «власниками» левенчанського пасовища стали жителі міста Дніпра: Козин Л.І.  (6,0360 га), Козин А.В. (6,0368 га)та Величко Л.В. (6,0360 га).

Державні акти на право приватної власності на землю видані в 2002 – 2004 роках.

Приїхавши на місце представники нових «власників» не змогли пред’явити оригінали державних актів, лише копії поганої якості.

Староста села Напханько В. П. та депутат Мельник Л. Й. заборонили проводити будь-які роботи до вирішення справи по суті правоохоронними органами та з’ясування всіх обставин справи».

Додатково представники місцевої влади запевнили, що ними будуть вжиті всі заходи для відновлення законності.

«Документи», подані новими «власниками», мають суттєві ознаки підробки, вони в дійсності не могли бути видані Новомосковською районною державною адміністрацією 16-18 років тому назад, а оформлені і заведені в кадастрову карту лише в січні-лютому поточного 2020 року.

Можливо, Вам буде цікаво

By