В режимі економії електроенергії та на старті опалювального сезону: про ситуацію у Новомосковську

Новомосковськ приєднався до режиму тотальної економії електроенергії. Аби підтримати пошкоджену ворогом енергетичну інфраструктуру. А ще місто повністю готове до опалювального сезону. Про це під час брифінгу повідомив Новомосковський міський голова Сергій Рєзнік.

«Ще раз хочу наголосити на необхідності заощаджувати електроенергію. Закликаю жителів міста, переселенців, підприємців. Поставтеся до цього відповідально. Ворог цілить по енергетичній інфраструктурі. Завдання кожного економити, аби зберегти стабільну роботу мереж», – закликав Сергій Рєзнік. 

Він додав, що у місті більш ніж втричі знизили споживання вуличного освітлення. Його вмикають тільки у години, коли люди повертаються додому.

«Новомосковськ – одне з міст, яке користується центральним опаленням. Завтра комунальники розпочнуть запускати котельні та подавати тепло у багатоповерхівки», – сказав міський голова.

Після тижневих канікул розпочалися заняття у школах міста. Діти повернулися до онайн-навчання. Разом з ними й учні, які виїхали за кордон. А ще 200 школярів-переселенців.

Контрольована ситуація із захворюваністю на COVID-19. Продовжується вакцинація від коронавірусу, зокрема, й бустерними дозами. Працюють лікарні й амбулаторії.

У місті зареєстровані майже 6 тис переселенців. Найбільше з Донецької, Луганської, Харківської областей. Трохи менше із Запорізької і Херсонської.

«Підтримуємо переселенців і мешканців міста з пільгових категорій. Власними силами – за рахунок місцевого бюджету. А ще допомагають благодійні організації та міжнародні партнери. Люди отримують гуманітарну допомогу», – розповів Сергій Рєзнік.  

У місті пожвавився малий бізнес. Є запити й щодо релокації підприємств з районів активних бойових бій.

«Готові приймати підприємства. Маємо для цього можливості: майданчики, промислову інфраструктуру», – наголосив очільник Новомосковська. 

В магазинах міста ведеться безперебійна торгівля. Вдосталь продуктів й інших товарів першої необхідності. Працюють комунальні служби.

Можливо, Вам буде цікаво

By