Літо у розпалі, але не за горами опалюва-льний сезон.

Більша частина нещасних випадків виникає при користуванні побутовими газовими приладами з відводом продуктів згорання у димові канали: газові колонки, опалювальні котли, опалювальні печі.

Стан димових та вентиляційних каналів житлового фонду викликає значну тривогу.

Слід пам’ятати, що згідно «Правил безпеки систем газопостачання України» п.1.4.3., власники житлового фонду несуть відповідальність за справний стан та перевірку димових та вентиляційних каналів, а також за стан герметизації вводів інженерних комунікацій.

З метою запобігання виникненню нещасних випадків, усім власникам житлового фонду необхідно згідно графіків виконати роботи або укласти договори на перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів із спеціалізованими організаціями. Після цього обов’язково треба скласти відповідні акти та передати їх у Новомосковське управління з експлуатації газового господарства.

Аби уникнути нещасних випадків при користуванні газом, треба пам’ятати, що абонентам категорично забороняється самовільно виконувати ремонт, заміну, перенесення газового обладнання, користуватися газовими приладами при відсутності тяги у димовому або вентиляційному каналі, а також при зачиненій кватирці. Все це може спричинити серйозні наслідки.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Порушення правил користування газовими приладами призводить до нещасних випадків. Будьте уважними при користуванні газом — від цього залежить ваше життя.

Можливо, Вам буде цікаво

By