Ми своїх у біді не кидаємо

У зв’язку з прибуттям на тимчасове або постійне місце проживання сімей з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя до Дніпропетровської області, виконавчим комітетом Новомосковської міської ради організовано роботу з надання всебічної підтримки у забезпеченні життєдіяльності таких сімей.

У міськраді з цього приводу було проведено оперативну нараду міського голови із заступниками. «Ми своїх в біді не кидаємо. Ми відповідаємо за людей, які внаслідок складної суспільно-політичної ситуації залишилися без роботи, домівок та засобів до існування. Тому сьогодні необхідно чітко скоординувати роботу щодо їх соціального та правового захисту», – зазначив під час наради Сергій Мороз.

Міський голова також наголосив на тому, що прийом громадян та їх звернення повинні розглядатися в терміновому порядку, надаватися допомога в отриманні необхідних документів за первинним призначенням пенсії та державних допомог. Станом на 10 квітня з півдня нашої держави до Новомосковська прибуло дві родини.

Сергій Мороз закликав чиновників виявити увагу, розуміння, співчуття до цих людей, ретельно вивчити кожну ситуацію і максимально допомогти.

Для отримання необхідної інформації з питань розселення, соціального захисту, пенсійного забезпечення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також щодо працевлаштування переселенців з Криму та м. Севастополя в місті започатковано функціонування «гарячих ліній» відповідних служб.

А саме:

– (05693) 7-13-18 – приймальня першого заступника міського голови з питань народно-господарського комплексу міста;

– (05693) 7-51-86 – приймальня заступника міського голови з питань соціального захисту населення та розвитку соціально-культурної сфери.

Також інформацію можна отримати у виконавчому комітеті Новомосковської міської ради, який розташовано за адресою: м. Новомосковськ, вул. Радянська, 14, тел. (0569) 38-00-22.

Можливо, Вам буде цікаво

By