Новомосковськ прощався зі своїми Героями

Наче це відбувається не з нами. Відзначили чергову річницю початку Другої Світової війни, з вдячністю згадуємо визволителів, шануємо їх пам’ять, а в країні – нова війна. На Донеччині та Луганщині гинуть люди, у підвалах терплять тортури та знущання полонені патріоти…

Незвичайна, підступна, підла неоголошена війна. Україна практично щодень в жалобі: десятками проводжає в останню путь своїх героїв.

Прийшла біда і в наш дім. Минулого понеділка Новомоcковськ попрощався зі своїми синами – Юрієм Голополосовим (1972 р.н.) та Андрієм Литвиненком (1976 р.н.). Вони загинули 19-го червня у бою під Червоним Лиманом. Наші земляки входили до складу 25-ї Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. У березні цього року були призвані до ЗС України згідно указу Президента України від 17.03.2014 р. № 303 «Про часткову мобілізацію». В обох залишилися сиротами діти, оплакують непоправну втрату їхні дружини та батьки. Місто втратило своїх захисників-патріотів, які ще багато зробили б у своєму житті.

– Це наш спільний біль і наша спільна втрата, – сказав, звертаючись до учасників траурної церемонії, міський голова Сергій Мороз.

В ці надзвичайно важкі хвилини від імені новомосковської громади і від себе особисто висловлюю слова щирого співчуття рідним і близьким загиблих воїнів, які ціною власного життя захищали єдність і незалежність своєї країни.

Низький вам уклін, дорогі матері, за те, що виховали гідних синів України! Низький уклін дружинам, які розділили зі своїми чоловіками труднощі несення військової служби! Тримайтеся, сьогодні всі наші думки і почуття з вами. Новомосковськ співчуває і поділяє з вами біль і гіркоту втрати.

Наш обв’язок – не залишити рідних героїв на самоті зі своїм горем. Міська влада надасть необхідну допомогу, а обов’язок новомосковської громади – об’єднатися і підтримати тих, хто втратив своїх близьких, – сказав міський голова.

Не було цього дня байдужих. Весь Новомосковськ плакав, прощаючись зі своїми земляками. Море квітів, як свідчення великої вдячності за мужність цим справжнім чоловікам. Вони виконали до кінця свій обов’язок, з честю боронили наш мир. І маємо пам’ятати, що сьогодні кожен відповідальний, аби події Донецького регіону не прийшли до нашого міста. Не зрадити пам’ять, а бути чесними, пильними, патріотичними. Цього вимагає від нас час.

Вічна пам’ять і вічна слава полеглим за мир та цілісність держави! Слава Україні! Героям слава!

Можливо, Вам буде цікаво

By