Учні – Солдатам

Промайнуло тепле літо – розпочався для дітей новий навчальний рік. Відлунав Перший дзвоник – і в кожну шкільну родину влилися галасливі пташенята-першокласники. Світлі й чисті класи навчально-виховного комплексу № 5 привітно зустріли засмаглих, усміхнених і щасливих школярів. На перший погляд, все як завжди: уроки, перерви, «Олімпійський тиждень», конкурси малюнків, підготовка до Дня міста… Але цей спокій примарний. Не всі діти нашої чудової країни змогли приступити вчасно до навчання. Україна опинилася у скрутному становищі, вороги зі зброєю в руках намагаються здолати, поставити на коліна українців. Мужні хлопці ціною власного життя захищають нашу Батьківщину, але їм потрібна допомога. Кожен свідомий громадянин повинен розуміти, що позиція «в мою хату не стріляють» неприпустима.

Педагогічний і учнівський колективи навчально-виховного комплексу № 5 не змогли залишитися осторонь, тому вирішили провести благодійну акцію «Учні – солдатам!», яка мала на меті зібрати продукти харчування і речі особистої гігієни для солдат, які перебувають у зоні бойових дій.

В нашому місті працює чудова громадсько-патріотична організація «Прометей», спрямована на популяризацію культурної спадщини України, її очолює справжній українець Артур Литвиненко, який відгукнувся допомогти учням НВК № 5. Адже зібрати продукти учні мають змогу, а доставити їх солдатам, на жаль, вони не в силах. На допомогу школярам прийшли «прометеївці», які власним транспортом забрали зібрані продукти і передали частину батальйону ДОНБАС, що базується в наших околицях, а частину – Добровольчому Українському Корпусу.

Висловлюємо особливу вдячність А. Литвиненку і Р. Сергійчуку за добрі серця і вчасну допомогу. А також щиро дякуємо всім небайдужим людям, які розуміють, що Україна – це наш спільний дім, його не можна ділити, відривати шматки території, роз’єднувати і розлучати сім’ї.

Бажаємо миру і спокою нашій єдиній країні – Україні!

З повагою, колектив НВК № 5

Можливо, Вам буде цікаво

By