Треба разом працювати на благо держави

Остання у цьому році 48-а сесія Новомосковської міськради пройшла у звичному режимі. На початку засідання перед присутніми виступив народний депутат України Вадим Нестеренко. Він насамперед подякував своїм виборцям за підтримку, а також розповів про ті проблеми, які турбують сьогодні державу. Новообраний депутат наголосив на тому, що вже двадцять років працює у Новомосковську, добре знайомий із проблемами міста і готовий у подальшому надавати підтримку його мешканцям. Для цього буде відкрито громадські приймальні народного депутата, куди за допомогою у вирішенні проблем може звернутися кожен бажаючий.

Ажіотаж у залі викликало внесення до черги денної питання про заборону підвищення тарифів у Новомосковську. Перед присутніми виступив заступник голови ради ветеранів міста Михайло Горбов, який висловивився від імені всіх ветеранів, «самых обездоленных людей, которые не могут найти себе дополнительный заработок», і саме тому найбільше потерпають через підвищення тарифів. Шкода, що не було кому виступити і від імені мам-одиначок, інвалідів та самотніх людей похилого віку з мінімальними пенсіями, яким теж доводиться сплачувати чималі суми за житло. У підсумку, після півгодинних виступів та дебатів, питання заслухали – і майже всі депутати проголосували за скасування підвищення ціни на кварплату.

Висловився з приводу тарифів і міський голова Сергій Мороз, який нагадав про те, що переважна більшість новомосковців живе у приватизованих квартирах, тож повинні ставитися до своєї власності відповідно. Тобто взяти відповідальність за комфортне проживання на себе особисто, сприятиме цьому і створення ОСББ.

Не обійшлося без емоцій під час прийняття рішення про передачу на баланс міськводоканалу водопроводу по вулиці Челюскіна. Директор підприємства Олександр Головко звернувся до депутатів із проханням більш уважно ставитися до власних рішень щодо прийняття на баланс водомереж. Він зазначив, що підприємство вже потерпає від прийнятого на баланс водопроводу селища Меліоративного, кошти за обслуговування якого не компенсуються оплатами мешканців самого селища. Тож, виходить, різницю сплачують зі своїх кишень новомосковці. До присутніх звернувся і С. Мороз, який розповів про те, що зараз постає питання про прийняття на баланс 20 км трубопроводу, який досі обслуговував трубний завод. «Мережа потребує ремонту, на її шляху – Підгороднє, Ювілейне, до неї підключено Новоселівку, – зазначив мер. – Тобто питання дуже серйозне, потребує обговорення і підрахунку, скільки це коштуватиме місту». Тож чи не доведеться нашим городянам брати на свої плечі ремонт і обслуговування водопровідних мереж сусідніх населених пунктів? У такому разі питання, звісно, вимагає особливої уваги.

Саме уваги і ретельності у вивченні важливих для містян питань потребує посада депутата Новомосковської міськради. Адже вручаючи їм свої мандати довіри, новомосковці сподіваються на захист своїх прав та інтересів. Минулий рік для народних обранців нашого міста ознаменувався багатьма подіями, сесії проходили бурхливо, рівень емоцій під час дебатів зашкалював. І подеколи, бажаючи висловити своє ставлення до міської влади чи до колег-депутатів, представники народу забували про найголовніше – простих громадян. Погрози, рукоприкладство, грубе ігнорування регламенту, просто не гідна депутата поведінка у сесійні залі із бажанням чути тільки себе – ось картина цьогорічних сесійних засідань Новомосковської міської ради. Спокійно голосували лише за ті питання, які не стосуються особистих інтересів чи за допомогою яких не можна зробити собі додатковий піар. А іще існує ціла низка рішень, які приймають, але з якими частина депутатського корпусу лише побіжно знайома…

Хочеться сподіватися, що разом з 2014 роком підуть у минуле такого роду сесійні засідання. Адже наші городяни, як і весь народ України, зараз, як ніколи, потребують згуртованості та підтримки. І хоч є такий вислів, що роботу треба демонструвати не на словах, а на ділі, слова теж важливі. Важливо, щоб народний депутат України звертався до громади державною мовою. Важливо, щоб представники комуністичної партії хоч раз продемонстрували себе частиною українського народу, а не адептами культу, який уже давно зайняв своє місце на сторінках історії. Важливо, щоб до кожного прийшло усвідомлення того, що побудувати нову українську державу можливо тільки за умови, що кожен сьогодні, просто зараз, буде відповідально та якісно робити лише одне – свою роботу.

Анна Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By