Молодіжне крило “Правого Сектору” боротиметься з браконьєрством у Дніпропетровській області

Громадська організація “Правий Сектор” прийняла рішення долучитися до рейдів рибінспекторів на водоймах Дніпропетровської області для протидії випадкам браконьєрства.

Про це 5 березня під час прес-конференції повідомив очільник молодіжного громадського підрозділу “Штурм” Володимир Верховень (псевдо “Шум”).

“Оскільки браконьєри працюють вночі, ми готові виходити на нічні патрулювання. Для наших військових підрозділів люди передавали “побутові” тепловізори – мисливські та туристичні. Ми їх зможемо задіяти. Ми маємо камери, тож зможемо зафіксувати всі правопорушення. Ми реально зможемо підготувати засідки та ефективно викривати браконьєрів.Наші юристи наразі працюють над тим, щоб ми діяли виключно в межах закону та спільно з рибінспекцією”, – сказав він.

До патрулювання залучатимуться представники молодіжного крила “Правого Сектору” – група “Штурм”. Більшість юнаків пройшли підготову на тренувальній базі “Десна” у Чернігівській області.

Молодіжне крило “Правого Сектору” боротиметься з браконьєрством у Дніпропетровській області

“Подібні виїзди на Дніпродзержинське (Кам’янське) водосховище ми організовували і в минулому році, але ми вирішили посилити цю роботу. Нам необхідна підтримка громадських організацій, зокрема “Правого Сектору”. Оскільки треба розуміти – сьогодні браконьєрство вийшло на “професійний рівень”. Одного разу на нас навіть був здійснений напад – до нас підійшли 16 озброєних хлопців і почали нам погрожувати. Браконьєрство – це ціла система, яка буде чинити сильний опір”, – наголосив директор Дніпропетровської обласної федерації риболовного спорту Ігор Агеєнко.

При цьому начальник Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Дніпропетровській області Олександр Жук відзначив, що з 1 квітня по 10 червня 2015 року у зв'язку із нерестовим періодом діятиме заборона на вилов риби. У цей період дуже важливо підсилити та зробити ефективною діяльність рибінспекторів.

Громадська організація «Правий Сектор «Центр»

Можливо, Вам буде цікаво

By