Новомосковськ готується до Дня Перемоги

Восьмого квітня у міськвиконкомі відбулася робоча нарада щодо підготовки та проведення урочистих заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам'яті та примирення і Дню Перемоги.

Нарада пройшла під головуванням заступника міського голови з питань соціального захисту населення та розвитку соціально-культурної сфери Ірини Калюжної та за участі представників правоохоронних органів, начальників управлінь і відділів виконавчого комітету. Також у нараді взяли участь голова Новомосковської міської організації ветеранів України Дніпропетровської області Микола Дяченко та його заступник Михайло Горбов.

На початку засідання Віктор Шаликін, начальник управління культури та туризму, прозвітував про роботу організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України.

Віктор Шаликін зазначив, що відповідно до Указу Президента від 23 березня 2015 року 8 травня визначено Днем пам'яті та примирення. Цього дня заплановано провести великий концерт для ветеранів у Палаці культури «Металург». Наразі триває підготовка сценарію та узгодження списку виступаючих колективів.

За доброю традицією на 9 травня заплановано проведення урочистого мітингу біля Меморіалу «Вічна слава» та великого концерту на центральній площі за участі художніх колективів міста. Крім того, участь в урочистому концерті візьме Дніпропетровський академічний фольклорно-хореографічний ансамбль «Славутич».

Протягом багатьох років справжньою прикрасою урочистостей, присвячених Дню Перемоги, був оркестр 194-ого понтонно-мостового загону Держспецтрансслужби. Цього року оркестр задіяний в обласних заходах, тому, нажаль, не зможе порадувати новомосковців своєю майстерністю. У ході спільного обговорення було прийнято рішення звернутись до керівництва військової частини, розташованої у смт. Черкаському з проханням задіяти у міських заходах їх військовий оркестр.

Традиційно у школах міста пройдуть години спілкування з ветеранами, а у закладах культури організують тематичні виставки.

Підводячи підсумки, Ірина Калюжна наголосила, що 9 травня – не просто свято Перемоги, а день вшанування загиблих та нині живих учасників бойових дій. Міська влада повинна докласти усіх можливих зусиль, щоб з належною шаною згадати тих, кого забрала війна та висловити вдячність ветеранам за їх подвиг.

Можливо, Вам буде цікаво

By