Міліцейська допомога від щирого серця

Всі ми, знаходячись у колі родини, повсякчас відчуваючи домашній затишок, не маємо права забувати про осіб похилого віку, пенсіонерів та самотніх громадян, які потребують допомоги та уваги.

Напередодні Дня Перемоги працівники Новомосковського міського відділу міліції долучилися до започаткованої Міністерством внутрішніх справ Всеукраїнської акції «Від щирого серця». Вони завітали до ветеранів Другої світової війни, привітали з наступаючим святом, поцікавилися їхніми проблемами.

Мотивом цих заходів є чуйність і людяність, небайдужість до проблем громадян, які потребують підтримки, насамперед, у вирішенні повсякденних побутових питань: допомоги у веденні домашнього господарства, підтриманні порядку в оселі, на городі тощо.

І без допомоги дільничного інспектора міліції тут, звичайно ж, ніяк не обійтись, бо це його покликання, громадський та службовий обов’язок – бути серед людей, розуміти їхні нагальні потреби, бути втіленням справедливості, гуманності, упевненості в завтрашньому дні, спрямовуючи на це всю свою енергію, життєвий досвід і знання. Він і вислухає, і порадить, і допоможе.

Обслуговуючи населені пункти, він входить до кожної родини, вивчає проблеми людей у межах своєї компетенції, вирішує їх, намагається допомогти. Особливу увагу приділяє пенсіонерам та інвалідам, які залишилися без надійної опори. Комусь потрібно нарубати дров, хтось просить сходити в аптеку за ліками, а з кимось просто потрібно поговорити про здоров’я, про життя. У такій ситуації просте слово підтримки і звичайна небайдужість до таких переживань – багато чого варті.

Т.М. Хоменко, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By