Боротьба з самовільною порубкою лісових насаджень триває

У березні цього року вже повідомлялось про роботу правоохоронців щодо боротьби з незаконною порубкою лісових насаджень. Як змінилася ситуація за останні шість місяців свідчить міліцейська статистика.

Загалом, в поточному році за матеріалами працівників 6-го міжрайонного відділу управління протидії злочинності в сфері економіки (УПЗСЕ) було відкрито 7 кримінальних проваджень за ст. 246 КК України, з яких п’яти особам повідомлено про підозру, один матеріал направлений до суду з обвинувальним актом, одне кримінальне провадження закрито, за п’ятьма кримінальними провадженнями триває досудове розслідування. При цьому було вилучено більше ніж 50 метрів кубічних живої деревини, завдано збитків державі на загальну суму 500 000 гривень.

Як приклад, 6–им міжрайонним відділом УПЗСЕ України в Дніпропетровській області спільно з слідчим відділом Новомосковського міського відділу міліції були проведені заходи, направлені на виявлення фактів незаконної порубки лісових насаджень на території Новомосковського району. За результатами виїзду до виділу захисної лісосмуги відокремленого структурного підрозділу «Дніпропетровська дистанція захисних лісонасаджень» 20 липня на території Вільненської сільської ради було задокументовано факт порубки двома особами живих дерев – дубу, акації, ясена. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України. Підозрювані особи були затримані, у серпні їм було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Своїми діями зловмисники заподіяли збитків державі на загальну суму 102 000 гривень. Зараз вказане кримінальне провадження направлено до суду.

Нагадуємо, санкція статті 246 КК України передбачає штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Т. Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By