Міліція забезпечила правопорядок під час виборів на належному рівні

25 жовтня з початку роботи виборчих дільниць порушень громадського порядку на території міста Новомосковськ та Новомосковського району не зафіксовано. Резонансних подій, пов'язаних із виборами на Новомосковщині теж не відбувалося.

Під час проведення виборчої кампанії співробітники міліції працювали у посиленому режимі. Була проведена велика робота щодо забезпечення громадської безпеки та громадського порядку, недопущення провокацій, як на самих виборчих дільницях, так і на території обслуговування. З цією метою було задіяно весь особовий склад міськвідділу міліції. Правоохоронці забезпечували цілодобову охорону на 89 виборчих дільницях та 21 територіальних комісій.

Дільничними інспекторами міліції були проведені обстеження приміщень територіальних та дільничних виборчих комісій. Була перевірена готовність кожної з них до проведення виборів. При виявленні недоліків негайно приймалися рішення щодо їх усунення.

Міліціонери охороняли приміщення дільничних виборчих комісій та приміщення для голосування з моменту отримання виборчими дільницями бюлетенів та до передачі їх виборчим територіальним комісіям з метою недопущення порушень громадського порядку, блокування чи захоплення цих приміщень. І доклали максимум зусиль, щоб не допустити будь-яких позаштатних подій на виборчих дільницях. Забезпечили охорону під час транспортування бюлетенів на виборчі дільниці і на територіальні виборчі комісіі. Під час волевиявлення громадян жодного втручання у виборчий процес з боку новомосковських міліціонерів не було. Попри заяви щодо підкупу виборців, жодна така інформація не підтвердилася.

Крім виборчого процессу, міліціонери виконували найголовніше завдання – зберігали правопорядок у місті, оперативно реагували на заяви і повідомлення громадян, а таких протягом доби 25 жовтня було 51, куди були здійсненні виїзди слідчо-оперативної групи. Протягом цієї доби було припинено два хуліганства, розкриті одне пограбування та чотири крадіжки, зібрані чотири матеріали за повідомленнями про підкуп виборців, які не підтвердилися та інші порушення. Два автомобіля патрульної служби міліції патрулювали вулиці міста цілодобово.

Слід зазначити, що міліціонери Новомосковщини проявили витримку, відповідальність, толерантність, високий професіоналізм і відданість своїй справі. Продемонстрували злагоджену роботу під час проведення виборів, не допустили порушень громадського порядку, забезпечили безпеку громадян та збереження бюлетенів. На сьогодні частина новомосковських міліціонерів повернулися до виконання своїх службових обов’язків, частина – продовжує охороняти виборчі дільниці та територіальні комісії.

Т.М. Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By