«Понад шість тисяч мешканців Новомосковського району отримають якісну воду», – Валентин Резніченко

Водовід, яким користується понад 6 тисяч мешканців Новомосковського району, весь в дірках. Більша частина води просто витікає з труб, а в ту, що залишається, потрапляє глина та земля. Виправляти ситуацію взялися цьогоріч. До кінця 2015-го будівельники прокладуть 18 кілометрів новеньких труб, а ще – замінять застаріле обладнання на очисних спорудах. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Ми реалізуємо масштабний проект з забезпечення якісною водою мешканців сільських районів області. Реконструюємо очисні споруди, будуємо водогони та водонапірні вежі. За два роки прокладемо 380 кілометрів труб. Тисячі селян забудуть, що таке запасатися водою, мити посуд в тазу та втридорога купувати воду для найнеобхідніших потреб», – зазначив Валентин Резніченко.

Водовід в Новомосковському районі – один з об’єктів, який завершать вже цього року. Він поєднує канал Дніпро-Донбас з населеними пунктами Голубівка, Губиниха, Вільне, військовими містечками Гвардійське і Черкаське. За понад 30 років труби зносилися – втрата води складала до 60%.

«До того ж, вода стала неякісною – до труб потрапляла глина. А мешканці військових містечок останнім часом скаржилися на поганий тиск, періодично – навіть відсутність води», – розповів голова Новомосковської РДА Павло Селіхов.

Цьогоріч будівельники замінять 18 кілометрів водогону. Щоб встигнути в строк, понад три десятки людей працюють цілодобово та без вихідних. Половину робіт вже виконали.

«Тут прокладають сучасні труби, які прослужать щонайменше півсотні років, – повідомив заступник очільника області Володимир Пруцаков. – Проект включає і реконструкцію водоочисних споруд – там міняють обладнання. Роботи проводимо державним та обласним коштом, на все разом витратимо 63 млн. грн. Якісна вода з’явиться в домівках понад 6 тис. мешканців Новомосковського району, у школах, садочках та лікарнях».

Можливо, Вам буде цікаво

By