Правила нетоварного сусідства

У Новомосковську вихідними днями було відкрито новий супермаркет на місці колишньої станції швидкої допомоги.

Його назва мала б асоціюватися із низькими цінами, адже його потенційні покупці за традицією досі все рахують на українські копійки. Але це далеко не найважливіше питання. Помпезність, з якою відкривали новий супермаркет, була очікуваною та, можливо, обґрунтованою з комерційної точки зору, адже у місті вже є досить розгалужена торгівельна мережа – і новому магазину необхідно було заохочувати нових покупців до придбання товарів саме в цьому магазині. Хоча є одне велике «але».

Півдня з акустичних колонок лунала музика. Хтось підтанцьовував, хтось підспівував, а хтось не мав спокою… Жодна людина з тих, хто організовував святкове відкриття торгівельного закладу, не згадала, що за кілька метрів знаходиться соматичне дитяче відділення Новомосковської міської лікарні, а за 50 метрів – пологове відділення та реанімація. Тож як почувалися того дня діти та інші хворі – можна лише уявити.

Окремо хотілося б зазначити, що технологічні під’їзди для розвантаження товарів у супермаркеті збудовані з боку лікарняних відділень, а саме там, де супермаркет граничить із дитячим відділенням. Приблизно там же знаходиться й паркувальний майданчик не на один десяток автомобілів.

Цікаво, яке оздоровлення можуть отримати маленькі пацієнти соматичного дитячого відділення за таких умов? Чи хтось вважає викиди вантажівок за корисні для дітей? За тим же принципом під вікнами того ж дитячого відділення торгівельний заклад влаштував й місце для сміття.

У новому магазині правила товарного сусідства виконані на усі 100%, але про норми сусідства при будівництві, скоріш за все, ніхто й не згадав.

Коли ж влада у Новомосковську та керівники відомств, від яких залежить будівництво та функціонування магазину, почнуть піклуватися не лише про комерційні інтереси, а й про здоров’я та життя городян?

Можливо, Вам буде цікаво

By