Будь великим, як верба, а сильним, як земля…

Яскраве сонце, що викотилося рано-вранці із-за обрію на Вербну неділю, віщувало перший чудовий, по-справжньому теплий весняний день після затяжних холодних дощів. Не інакше, як Божа благодать зійшла на землю, щоб відзначити з людьми свято.

За тиждень до Великодня відзначається цей день. За легендою, коли Ісус Христос їхав верхи на віслюку, люди встеляли його шлях пальмовим гіллям. Це поклало початок звичаю святити гілки, а оскільки пальмових гілок не маємо, то святимо вербові, відповідно до вибору наших далеких предків.

У цей день усі віруючі ідуть до церкви, щоб посвятити вербу, яку можна використовувати для приготування цілющих настоїв і напоїв як для людей, так і для тварин: від ревматизму, лихоманки, головного болю, шлункових захворювань… Можна жартома побити один одного прутиками із словами: будь великим, як верба, багатим, як земля, сильним, як вода!

Добре підготувалася до великодніх свят релігійна громада Свято-Троїцького храму, що на вулиці Комсомольській.

Разом з настоятелем о. Миколою провели суботник на місці забудови недільної школи, де діти навчатимуться духовності, сяє чистотою діючий храм, де щоденно ведеться служба, а кожен бажаючий може долучитися до святих таїнств: послухати відправу, посповідатися та причаститися, по-християнськи підготуватися до Великодня.

Вже на порозі улюблене свято із запашними пасками та великодніми писанками. Кожен має зустріти його з вірою у серці, добром, радістю.

Настоятель Свято-Троїцького храму вітає всіх віруючих людей із світлоносним днем.

— Нехай воскреслий Господь оновить наші духовні сили та благословить на добрі справи, допоможе подолати всі труднощі сьогодення, — з такими словами звертається о. Микола до новомосковців і бажає всім терпіння, любові, миру та єднання.

До відома прихожан: у суботу, 23 квітня, святкова Літургія розпочнеться о 7.30, о 12.30 — початок освячення пасок. О 23.30 — опівнічна відправа, о 24.00 — святкова Великодня служба.

Можливо, Вам буде цікаво

By