Закон не проведеш

Зловживання алкоголем ніколи не доводило до добра. І рано чи пізно, але за вчинки, здійснені під його впливом, відповідати доведеться.

Тридцятисемирічний Андрій разом із товаришем Семеном після чергової пляшки оковитої вирішили поживитися за чужий рахунок. Зайшовши через відчинену хвіртку до чужої садиби, чоловіки увійшли до будинку Валентини. Вдаривши жінку кілька разів в обличчя, нападники почали вимагати гроші, погрожуючи бідолашній смертю. А коли ж почули у відповідь відмову, почали щосили бити жінку, вимагаючи послуху.

Врешті-решт довелося грабіжникам самостійно зайнятися розшуком цінностей, а коли знайшли дещицю і вирішили, що господарка має більше, взялися до катувань. Андрій з Семеном знущались над жінкою, прикладаючи до тіла розпечену праску. У результаті змогли поживитися грошима, золотими виробами, алкогольними напоями та фруктами. Саме заради такого зиску пішли на катування грабіжники! А щоб жертва не могла розповісти про вчинене, залишили її зв’язаною і ввімкнули на кухні усі газові комфорки. На щастя, жінка змогла визволитися і покликати на допомогу.

Свою провину грабіжники спочатку визнали, але пізніше почали відмовлятися від своїх показань.

Але закон не проведеш – Андрія було засуджено до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Небажання працювати, жадібність до чужого добра та любов до оковитої – усе це в підсумку приводить людину до здійснення злочину. Владислав побував за гратами не один раз, але на шлях виправлення так і не став.

Уже було близько півночі, коли чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, надумав пограбувати магазин. Одігнувши металевим ломом грати і розбивши скло на вхідних дверях, Владислав прихопив з магазину все, що під руку потрапляло. Цигарки, ковбаси, цукерки – такою була нехитра здобич грабіжника, якою він, втім, не задовольнився. Залишившись непокараним, уже наступного дня чолов’яга «завітав» до іншого магазину. Але і тут «улов» був невеликий – білизна та парфуми. Але не лише до чужого майна був охочий Владислав. На своїй присадибній ділянці займався також вирощуванням коноплі, через що і завітали одного дня до його оселі правоохоронці.

Свою провину чоловік визнав повністю. У результаті отримав чотири з половиною роки позбавлення волі.

Інколи, у пошуках заробітку, люди не гребують нічим. Але від пильного ока правосуддя не сховатися.

Замість того, щоб шукати роботу, знайомі Олег та Іван вирішили шукати метал – і зусиль докладати особливих не треба, і в кишеню є що покласти. Але непотрібний металобрухт сьогодні не так просто знайти. Тож товариші вирішили поживитися … на кладовищі. Спочатку чоловіки демонтували одну металеву оградку. Побачивши, що все сходить з рук, взялися до справи ще завзятіше, і незабаром пограбували ще одну могилу. Наступною здобиччю Олега став металевий прут, знайдений біля лісосмуги. Як з’ясувалось пізніше, чоловік мав ще й вибухову речовину, яку спритний чолов’яга теж вирішив тримати у себе «про запас». В кінці-кінців жадібність згубила грабіжника – правоохоронці вийшли на слід злочинців.

Отримали обидва по заслугах – Олег три роки, а Іван – два роки позбавлення волі.

Під час керування автомобілем потрібно завжди пам’ятати про те, що твій транспортний засіб може становити небезпеку для оточуючих. А у випадку з Олександром – ще й для тих, хто знаходився у салоні автомобіля.

Тридцятирічний Олександр рухався по мокрій ділянці однієї з доріг міста зі швидкістю 60 км за годину. Якоїсь миті чоловік втратив контроль над машиною і у результаті врізався у електронну опору. Сам водій відбувся легким переляком, а от його пасажирка Світлана – отримала значні ушкодження, небезпечні для життя.

Треба зазначити, що горе-водій був не ким іншим, як зятем постраждалої, тож жінка намагалася найперше допомогти родичу, незважаючи на значну шкоду для свого здоров’я. Тож і розповіла у лікарні, що просто впала з драбини. Але обійти закон не так то просто. Олександра було покарано одним роком умовно.

А також чоловік отримав пересторогу на все життя – не втрачати пильність за кермом.

Можливо, Вам буде цікаво

By